söndag 29 november 2009

1:a advent!!


Tänk nu är det äntligen första advent...för min del så är den här tiden den bästa på året...slår sommaren med hästlängder!
Nu önskar man ju gärna ett par decimeter snö också , så barnen får lite roligt!
Vår adventsljusstake i salen ser ut som vanligt...här är det inga större förnyelser, det skulle väl vara att den lilla turkosa kotten som jag annars haft i sovrummet de senaste 15 åren fått komma med i denna adventsdekoration.


Vi har ju en del inslag av denna färg, så då tyckte jag det var kul....det blir allt mera rött vad det lider mot Jul!:)

Haha, ja här ser ni att man inte hinner ta fina bilder...uppäten risgrynsgröt.....och ljusstaken är densamma som de senaste åren, den köptes på Indiska för lääänge sedan, och duger gott ännu, pimpade den lite i år med målade siffror dock....
i köket är det rött året om som ni vet!

Stora fönstret i salen ....här har det spröjsade fönstret fått plockas bort till förmån för stjärnan, fast det har i sin tur fått en ny plats, men det får ni se en annan dag...


Måste ju visa lillemans fina pepparkakståg....det fick han när ha var bäbis, och det ska fram till advent försås, nu står det på hans skolbänk på rummet.
Grankransen är uppsatt på spisen , och här skymtar ni mina fina kottbollar som köptes i fredags, ni ska få se mera en annan dag..

Ja, till advent ska det givetvis avnjutas saffranskaka, som är vår absoluta favorit här hemma...


Gul och makalöst god.....det bakas mååånga sådana varje år här vill jag lova, och har så gjorts sen jag hittade detta recept i en julbok 1991, så ni förstår att jag bakat måånga:)
Så denna ska ätas sen, fast först ska det bli lax, som maken just nu lagar:)
Ha en fin adventskväll!





fredag 27 november 2009

Nytt rullgardinsmönster.


Idag fotades det för kommande annonsering i ny tidning, och ett nytt mönster får det ju bli...ja jag har målat det i guld på vanliga gardinlängder förut, fast lite förnyat är det, och med monogram och i en dov turkos färg....så fin till lilla bakelsesoffan, så den fick vara med på bilden:)
Nu har här handlats en del julblommor , så i helgen får man väl piffa lite...har ändå inte fått min leverans av gardiner ännu, så jag har inget att måla på...jo jag ska försöka måla ett gammalt slagbord om ryggen vill det?!
Ha det gôtt så länge , det kommer nog lite mera adventsmys härifrån i helgen!

torsdag 26 november 2009

Ny strut och ny kandelaber...


Jag berättade ju igår att jag köpt en såå söt strut av Kathrine med bloggen fågel blå.
Har hängt den på spegeln som jag köpte på brocanten hos Marie.
Den passade så bra här i min cremegula hörna!


Gjord av gammalt notpapper och med en antik spets överst, sedan en söt lite gosse med julgran på, kan det bli finare!?



Kyrkan har kommit fram den också....


Igår kom min mamma och pappa med denna fina kandelaber.....med cremegul alabasterfot passade den ypperligt i min lilla vrå:)
Nä, nu ska jag måla en rullis för en annons....fast jag har nedrigt ont i ryggen just nu, så vi får väl se hur det går...
ha det gôtt!


onsdag 25 november 2009

Redo för advent i mina köksfönster.


Någon mästerfotograf är jag verkligen inte, (hur man nu skulle kunna bli det med mobilkameran?)men igår kväll fick jag upp mina gardiner i köksfönstret i allafall, dessa har ni säkert sett förr, de är antika och köpta på en auktion förstås...ljusstaken i fönstret målade jag häromdagen och den blev inte vit!?...utan mörkare röd...insåg att stjärnan jag brukar ha inte funkade med rullgardinen, så då fick det bli en gammal traditionell ljusstake istället.

Kappan sitter i det andra fönstret, annars ska den hänga över längderna , men nu har ju vi två fönster och då får man göra så här.... undrar om maken kan se att det ÄR dags att få upp den där hyllan över fönstret NU??

Den maffiga kandelabern som vi fick när vi gifte oss av goa vännerna...står på bänken i köket nu, ni må tro att det är fint att tända den på kvällen...men det får ni se en annan gång...

Igår fick jag hem en sååå fin strut med antik spets på, som jag köpt av goa Kathrine med bloggen fågel blå...tyvärr blev bilden för mörk nu, så den får jag visa i morgon...
ha en fin dag!!

måndag 23 november 2009

Lite pyssel och madonnatavla.


Vad är nu detta , två inlägg på en dag...?
Ja men det var så att jag kom på att jag skulle visa madonnatavlan mm.
Och så har jag och lilleman gjort lite pyssel på morgonen...med världens sämsta lim och utan tejp blev det strutar med hål i botten bl.a.....jaja, snyggt papper var det tycker jag, och matchar både soffan och fina ljusstaken från brocanten hos Min lilla veranda:)
Lite enris att sticka in i strutarna räcker gott som pynt tycker jag....hade såna fast vita i fönsterna förra året, de barrade faktiskt nästan inte någonting.


Änglar är ett måste på mitt pynt:)



En tavla till salu....140 kr.


Ja här är då den stoora madonnatavlan...snygg men för stor hos oss( ca 80 cm ungefär)...
Titta helst inte på det skitiga trägolvet vid ytterdörren...himmel såå lerigt det är nu...hoppas det fryser på snart....
Tavlan kostar 380 kr.
Ha det!

Julbak.....snart......


Hur är det med er...har ni börjat julbaka??
Här har jag fått ihop några saffranskakor och mjuka pepparkaksmuffins , men de är förstås redan slut....snart får man damma av pepparkaksformar och förkläden och baka pepparkakor...det väntar ju barnen på.....själv tycker jag degen aldrig tar slut nuförtiden.....sedan ska det ju alltid bakas till en massa skolförsäljningar så här års?!...man får väl se om man hinner få nåt i frysen själv....?
Har ni sett nya Jeanne dArc??
Köp den!!
Ha det!

lördag 21 november 2009

Lördag....


Idag har det faktiskt varit en solig och fin dag, ungarna och maken har varit ute, själv har jag målat färdigt en rullgardin...men jag hann faktiskt ut och fota lite grejer i loppisen innan det blev mörkt....
Lite hyacinter på vårt matsalsbord känns härligt , tänk när de slår ut, vilken doft det ska bli till advent!!:)


En av ett par fina lampetter med prismor, lite fransk stil på dem med blommor och blader....300 kr paret.



Härligt gammalt bord....det finns hål för en låda på andra sidan, men den saknas..., men ett charmigt bord som passar som ett litet köksbord eller för en vägg..700 kr

Härlig gammal piedestal, 280 kr




Liten vägghylla 150 kr.
Ja mera finns...maila om ni söker något speciellt, har bland annat en stoor fin oljemålning med en madonna och barn...som inte får plats här tyvärr...ska ta kort på den nästa gång.
Ha en fin fortsättning på helgen...nu ska vi snart åka och hälsa på våra goa vänner :)



torsdag 19 november 2009

Nytt på min loppissida.


Jag har äntligen fått ut lite nya saker på min loppissida på hemsidan....(klicka på rullgardinen på bloggen längst upp till vänster, så kommer ni in, klicka därefter på antikt och kuriosa.)
Ska verkligen försöka hinna med att lägga ut flera saker, men tiden har varit knapp....har mycket mera, och söker ni något så kan det hända att det finna i gömmorna, har en hel del möbler också!
Bara att fråga!
Denna stora vita skål kostar 80 kr.


Denna söta gamla duk kostar 40 kr



Kaffekvarn 180 kr



Vit träbytta 80 kr



Tolixstol, gammal ,mörkröd, 950 kr.
ja det finns mycket mera, detta var bara några exempel ....här byts det ju ut grejer vet ni , och mera bilder finns på sidan alltså....
ha det!

onsdag 18 november 2009

Liiite mera advent....


Nu har jag haft ett par dagar med mindre att göra , då jag inte fått hem rullgardiner igen... då får man ju hitta på lite annat, hihi!
Vi var ju en kortis till Ikea häromkvällen, och då införskaffades ett par granrisgirlanger,de ser faktiskt riktigt naturtrogna ut...och inte kan jag ha riktiga där de ska vara, då det blir lite för barrigt....en lade jag i stora fönstret i salen, den andra i hallen.
Bara för detta blev ju fönstret putsat också...man måste ha någon morot, eller hur?!

Här ser ni ljusstaken i dagsljus...är väldigt nöjd med den!



Lite enris...äkta vara förstås:)


Och här i hallfönstret hänger denna girlang.....jag tror inte det blir några gardiner här....men Torpaljusstaken ska snart fram!



Dessa söta doftpåsar köptes också på Ikea...13 kr st!!
Samt en hel hoper ljus förstås...och även några hyaciner
,så nu har lite adventskänsla smygit sig in här iallafall:)
Ha det gôtt!


tisdag 17 november 2009

Tjuvkik......


Ja, här kommer en liten titt på vår nya ljuva ljusstake!!
Här ska pyntas och piffas , men när vi kom hem sent igår så var vi nödvändigt tvugna att sätta upp ljusstaken , och visst är den fin!
Ha det gôtt!

måndag 16 november 2009

Adventslängtan....


Visst är det väl så när man går i sitt mörka lilla hus att man längtar till denna Advent alltså....ja jag tjatar...och nu får det nog smyga sig in lite här och där...maken märker det nog inte ändå;)
Ikväll blir det nog en tur till Ikea, för nu har jag målat hela veckan, och då får man väl lov att ta en paus....

Dessa ska till Finland......rullisar har jag också målat i helgen, och håller på med en idag...som ska bli klar tills maken slutar arbetet...för då far vi te Karlstad!
Inte blir det mycket gjort här hemma när man har fullt upp...men ett lite lagomt arbete var att flytta dessa pardörrar till var sin sida om dörren ut till hallen...det blev rätt bra tycker jag...



Nä, nu ska jag fortsätta med rullgardinen....ha det!


fredag 13 november 2009

Mörkt i fönstret....


Nu är det mörkt och ruggit på morgonen alltså....ljuskontot är högt i detta hus...men det är väl enda lyxen här ,så det må väl va hänt:)
Dock tryter ljusförrådet nu...och en tur till Ikea bör det bli inom det snaraste!

Ja, jag målar och målar....fast nu väntar jag in nya rulllisar idag, så jag kan fortsätta....igår målade jag färdigt en hoper änglahängen som ska till Finland...tänk att de hittat mig där!
Här har vi jul i köksfönstret nu...nya gardinen som ska bli annonsmaterial i Lantliv...


Så här mörkt är det i sovrumsfönstret nu.....visst vill man ta fram adventsljusstakarna....det känns abslolut nödvändigt tycker jag...maken tycker inte det.....
På min önskelista står förövrigt en vit ljusstake med rosor....fast först ska jag bli lite rikare...
ha en fin helg!

onsdag 11 november 2009

Nyaste bordet här hemma...


Ja det blir ett snabbinlägg idag också...har såå mycket att göra ännu, fast nu väntar jag på en sändning rullisar till...som jag verkligen hoppas kommer idag...annars sitter jag här och grundmålar skyltar...
Här är iallafall ett nytillskott, ett supergulligt litet bord med låda...från Herbret Antik förstås...där hittar man mycket fint!
Visst passar det superbra till vår tapet!

Rödbrunt och lagom slitet!


Och så vill vi tacka hela gänget med vänner( ingen nämnd, ingen glömd) för detta fantantiska presentkort till Grythyttan...dit har vi velat länge!!
Det får bli en mingelkväll längre fram, när det lungnat ned sig lite...
Tack snälla ni ,och puss på er allihopa!!
Ja detta var allt för idag...nu åter i vitfärgen!!
Ha det!

måndag 9 november 2009

Smarrigt recept.


Hejsan...jag gör ett litet snabbinlägg, då jag har väldigt mycket beställningar just nu innan advent....mitt favoritrecept till advent och jul kommer här på en skifferplatta, lättillgängligt framme i köket!
Idag hoppas jag att lilleman här ska få sitt vaccin...läbbig sjuka den där svininfluensan, hu!
Ha det gott!

fredag 6 november 2009

Första snön!!


Ja, igår så om då första snön som lade sig...och jag vet inte riktigt vem som var mest glad, Eskil eller hans jultokiga mor som gillar när det är vitt på marken!?
Eskil tittar längtansfullt ut genom fönstret i går morse, sedan var han ute och lekte lääänge!
Själv satt jag inne och målade...och tittade längtansfullt ut då och då, haha!
Nä, nu ska jag fortsätta på skifferplattorna.......
vill bara önska er en fin helg först!

onsdag 4 november 2009

Ett par små brocantefynd till....


Hejsan!
Lovade ju visa ett par saker till som inhandlades på brocanten hos Marie i lördags....
Denna fina ljusstake i emalj i en härligt turkosblå färg som jag gillar...dessutom har jag ju ett par dörrar stående i just salen i denna färg!


Visst är den fin!



Och så köptes ett ekollon i järn....ångrar bara att jag inte köpte flera...


Gillar verkligen ekollon...12-åringen blev lite avis också...han har ju naturtema på sitt rum och på hans rullgardin har han just en eklövskrans med ekollon...jag får väl se till att skaffa flera, hihi!
Som synes har julböcker och jultidningar kommit fram här...det är väl så hos många av er andra med kan jag tro;)
ha det gott...nu ska målas vidare...skifferskyltar på gång till Finland!