söndag 28 februari 2010

Gamla handDUKAR.


Förra veckan kom min mamma och pappa med dessa fina gamla kökshanddukar....inte hade jag råd till att ha dem till handdukar inte...de får bli fina dukar i salen nu i vårtider:)
Maken kom hem med fina tulpaner i fredags med...det är ju alltid trevligt!


Visst är det enkla vackrast...och ett K som i vårt efternamn var det också:)

Och så fick jag låna mammas fina paradhandduk, tänkte att den kunde ge lite inspiration till något nytt rullgardinsmönster...med tillsvidare får den hänga som dekoration på salsskåpet.
Vill påminna om att det endast finns tre st. ex. inredningsböcker (Lantlig Charm) kvar att förboka nu hos mig....passa på, det är ju inte säkert att det kommer en till upplaga, och den säljs endast genom återförsäljare, inredningbutiker.
Nu går vi in i vårmånaden Mars.....
Ha det!

fredag 26 februari 2010

Fredag ..igen...


Ja jag säger det igen...veckorna rinner iväg...var det inte fredag nyss?
Men jag klagar inte, fredag är en underbar dag:)
Mulet är det dock idag, och mina bilder är verkligen grå...men jag har målat ett par nya rullgardinsmönster i veckan...allt i mellan andra gardiner.... går att beställa via min hemsida som ni vet!
Gillar ju som ni vet gamla bonader och ordspråk, där kommer denna inspiration ifrån.

Blominspirationen kommer från vår halltapet!

Kan väl vara trevligt att hälsas välkommen så här:)!?


Denna bild tog jag häromdagen då solen sken...Forsythiariset är så grönt och vackert , men i år blev det inga gula blommor, någon som vet varför det blir så ungefär vartannat år?
Här har vi nu blötsnö och kommer nog inte upp för backen med bilen igen....och snart är det Mars...till veckan har barnen sportlov, då vill vi gärna ha snö kvar...men sen får det gärna bli vår!
Ha en fin helg!


onsdag 24 februari 2010

Kontraster...


Här har vi en kontrasternas bild från min blogghörna...tangentbordet mot det gamla slitna skrivbordet, vet nog vilken stil jag gillar bäst i allafall...även om man inte skulle klara sig utan datorer numera....men vackra är de inte!


Min lilla söta rakspegel hänger på väggen till höger om mig, gillar ju denna oreangeröda nyans, lite lagom nationalromatisk sådär....annnars är det vitt och grått som gäller här, med inslag av denna oreanga färg och grönt.
Nä nu får det bli ett kort inlägg, har myckat att stå i!
Ha det!

söndag 21 februari 2010

Några få ex.kvar av Lantlig Charm, boka nu!


Jag vill meddela att det redan är beställningsstopp på den underbara boken Lantlig Charm som kommer ut i vår, och som jag är en av återförsäljarna för.
Jag har dock några få exemplar kvar, så passa på att boka via min mail, på min hemsida nu!!(klicka på rullgardinen till vänster)
Boken är ju som ni vet gjord av lantlivsanette och Katarina Nilsson och kommer att kosta 450 kr.

fredag 19 februari 2010

Fredag igen...


Ja, så var det då fredag igen....idag blir det några bilder från vår hall, ingen helhetsbild det får jag bespara er, för hallen är alltid belamrad med innebandyväskor, fotbollsväskor, skridskor, hjälmar, ja till och med skidorna har pojkarna tagit in!!?
Vår fina originalmålade gustavianska soffa är full av vinterkläder...hjälp vad jag längtar till att hela kapprummet ska bli färdigt , så att man kan hänga bort det mesta....(hör du det älskling;)...kanske lite spikad pärlspont mellan sportsändningarna?)

Här är det lite ögonfägnad för mor i huset....gamla älskade klockfodralet i mörkt grönt....fin gammal tavla från loppis i Gustafs i Dalarna....och så spegeln vi fick i julklapp.


Här har vi motsatt vägg, på den gustavianska skänken finns det lite jox att vila ögera på:)


Gillar särskilt detta gamla lock till en timplåda, som vi köpt hos Herbret Antik!!

Mina gamla stövlar får vara framme så länge det är vinter...och vinter vill jag lova att vi har...har just pulsat kring med hunden i meterhöga drivor, fy attan , nu är jag trött på detta alltså!
Just nu väntar jag förfärligt på nya magasinet från Jeanne d Àrc, har sett att flera fått hem det!


Gammal plunta från en loppis förstås...och en fin liten supkalk i trä( eller vad man ska kalla den)...inte för att jag är mycket för sånt, men söt är den!
Själv tar jag hellre en rejäl kôpp kaffe, och nu i helgen gärna en semla eller två:)
ha det gôtt!

torsdag 18 februari 2010

Rufft kitchigt!


Torkad hotensia är väl vackert!
Gillar kontrasten mellan den lite kitchiga 18oo-talsvasen och de ruffa böckerna....
Håller på att måla för fullt...monogramgardiner, dopskrin...

Häromdagen målade jag en" bonadsgardin", min mormor hade sytt denna som ung. fast i rött och blått, jag fick dock förstora upp den och förlänga den .
Och jag får be om ursäkt för mörk bild igen....
ha en fin torsdag!

tisdag 16 februari 2010

2-års jubileum!!


Ja jisses, idag har jag stapplat mig fram i bloggvärlden i två år!
Kul har det varit, jag kan väl inte påstå att jag har lärt mig så mycket finesser ännu, men ni är ju trots att några som troget kikar in, trots min brist på tekniska finesser, tack för det:)!
Så här såg det ut förra året vid denna tid ungefär...just nu är det inte mycket att plåta här då det är färg, rullgardiner och penslar överallt, kombinerat med Eskils alla papper, då han nyss lärt sig vika loppor och flygplan...ni förstå hur mycket papper det ligger här nu va!?


Ja som ni ser är det inte mycket som är likt sig....möblerna byts ut:)......men stilen är densamma som den varit i alla år....matsalsmöbeln hämtade vi i Mullsjö...och sålde till Mullsjö, världen är liten, hihi!
Så vill jag också gratta goa väninnan T som fyller år idag !
Ni glömmer väl inte bort att boka årets finaste inredningsbok Lantlig charm, av Lantlivsanette och Katarina , jag är som nämnt återförsäljare, och boken finns i begränsad upplaga, priset är 450 kr exkl. frakt klicka på rullgardinen till vänster så kommer du till min hemsida och kan boka via min mail.
Ha en fin dag!

söndag 14 februari 2010

Förhandsboka årets inredningsbok hos mig!


Hoppas att ni alla har haft en fin alla hjärtans dag!!
Här har ena sonen och maken varit långväga bort på innebandymatch som slutade i seger...vi andra har hållit oss hemma med vovven!
Men vi bakade och avnjöt en hjärtekaka när de kom hem i allla fall:)
Så vill jag gladeligen meddela att jag är återförsäljare för Lantlivsanettes inredningsbok som kommer ut i vår, det har väl ingen undgått!!
Vill du förboka en bok , så klicka på rullgardinen till vänster, så kommer du till min hemsida och kan beställa via min mail, jag tror inte att det är någon i detta område (vi håller ju till i norra Dalsland) som säljer den mera, så passa på att boka, då den endast säljs via inredningsbutiker och inte i annan handel!
Givetvis skickar vi boken också!
Ha det gôtt!

fredag 12 februari 2010

Fredag...igen...


Ja, nu är det ju fredag igen...grått och trist är det idag...iallafall så tidigt som jag tog mina bilder....här är inte mycket nytt att skåda, en vas med forsythiaris, som jag hoppas slår ut i gula fina blommor snart!:)
Annars står julenarna kvar i fönstret, har inte hjärta att slänga dem ännu, inbillar mig att jag ska kunna hålla dem vid liv , så jag kan sätta dem i järnurnorna vid trappen...vilket skämt va!?


Idag blir det några detaljbilder från äldste sonens rum...idag kommer han hem, och vi ska fira lite i familjen, han fyllde nämligen 20 år igår!!
Passar på att göra lite reklam för mina rullisar då, hihi...denna i linnebeige med bolsterränder i blått och svart och svart text gjorde jag till hans förra födelsedag, de går att beställa med valfri text förstås:)
Lampan är väl snygg, den hittade vi i höstas på MIO.

Annars går rummet i gråbeige med blå detaljer , som han haft hela livet, det är hans älsklingfärg!
Han älskar allt som har med högtalare och radioapparater att göra
, därför pyntas det glatt med gamla sådana!

Även nyare varianter finns i en uppsjö!



Måste bara visa Tigras favoritplats...hon älskar att vara ute...annars står hon här i trappfönstret och spejar....hela fönsterrutan är full av nosavtryck, hihi!
Önskar er alla en fin helg!



onsdag 10 februari 2010

Ny rullgardin på vår lilltoa.


I vår lilltoa nere, har vi två gamla smala fönster, vanligtvis har jag insynsskydd av två gamla tvättbrädor, med fick för mig att måla en rullgardin, då jag fick inspiration av gamla etsade fönster och dörrar,
gjorde ett stiliserat mönster i grått, samsas här med annat gammalt (förstås) i vårt ena fönster.


Helheten....



Våra fula billiga pumptvålar brukar jag förgylla med fina bilder:)

Även duschdraperiet och golvet är grå/vitt förstås:)
(Rullgardiner går förstås att beställa via min hemsida och mail)
Ha en fin onsdag!



tisdag 9 februari 2010

Vintervitt....


Hur är det hos er....här vräker snön ner igen...just som man äntligen fick plogat för att kunna köra upp bilen för vår långa backe....nog för att jag gillar snö, med man tycker att det kunde räcka nu....vintervitt är det även på vårt ena lilla hörnskåp....den lilla skålen i förgrunden har jag säkert haft i 15 år och den är alltjämt framme och mig lika kär!
Ha det!

måndag 8 februari 2010

Alkottar i gammal bytta.


Om veckorna går fort, så susar helgen förbi i ett nafs....igår kom min mamma och pappa med ett fång ris med alkottar i, så vackert i sin enkelhet...satte det i den gamla träbyttan från Dalarna...om ni tittar på nära håll, så ser ni att byttans band har samma färg som vår tapet...läckert va!?
Ha en fin måndag!

fredag 5 februari 2010

Vårt nya urgamla bord....


Häromdagen kom maken hem och sa att han hade köpt ett bord!?
Ja det har ju hänt förr....just nu försöker vi dock göra oss av med vissa möbler, då vi verkligen har det trångt överallt, så jag blev ju lite förvånad....med vi hade talat om att få ett mindre soffbord och att ställa vårt nuvarande soffbord i köket, då det är väldigt smalt, och vi verkligen har världens smalaste kök....
här har vi då det "nya"gamla svarta slitna bordet!

Så här ser det ut , benställningen hade dock någon slipat på, så det blir att svärta den igen.
Bry er inte om brôten på bordet till vänster...det skulle inte komma med...fast det tyckte kameran....hm...


Så här litet är ju vårt kök, så nu står det smala bordet här...skapligt, fast jag får fortfarande inte under de fina gamla tolixstolarna....
tyvärr...både tolixarna 5 st ,och det mörkröda "köksöbordet" är till salu ifall någon är intresserad.

Det är ju nackdelen med vårt smala kök, vårt fina kylskåp tar stryk när barnen ideligen slår dörren i plåtstolarna....
bry er inte om brôten här heller, har inte hunnit piffa alls....hoppas maken dammsuger iallafall som utlovat...för mina revben är då inte okej ännu....nu ligger det drivor med svarta hundhår...läckert på ljusgrå golv!?
fredag igen....jag är väldigt semmelsugen!
ha det!


onsdag 3 februari 2010

Nytt rullgardinsmönster.


Hur har ni det...insnöade??
Här är risken stor....man får vara glad om man får behålla strömmen.....
Inte mycket tid tilll piffande här, då jag målar rullgardiner för fulla muggar, med en liten bild på mitt vackra skrin jag fick som barn av en gammal tant....lappen med en sång nedskriven är den som låg i skrinet när jag fick det!!


Mitt nyaste mönster, vet inte om det är riktigt klart ännu, det kanske blir någon guldknopp nånstans, vem vet....
Nä, nu får det bli 11-kaffe, eller hur!?
Ha det!

måndag 1 februari 2010

Bokstäver och siffror....


Här är en av mina favorithyllor, som jag samlar lite jox på....mycket gräddigt, och lite svart.....mina egenhändigt gjorda skifferskyltar finns ju lite överallt här hemma....likaså här.


På öppna spisen finns det några till....bokstäver och siffror är ju väldigt populärt i inredning just nu....varför inte som denna.....på ena sidan A....på andra sidan.....

nr 1, allt efter humör:)
(finns att köpa på min hemsida.)
Allt för idag , ha en fin måndag!