måndag 31 januari 2011


Igår blev det omflyttning av hyllor, har funderat på det länge, för katten är uppe på skänken och river ned saker i hyllan stup i kvarten, så vi får se om flytten hjälper.....
tycker det blev bättre med hyllan på väggen här.
Undrar vad jag kommit åt för inställning nu...bilderna blev väldigt blå...??


Visst blev det bättre!

En massa plock i favoritnyanserna, min fina lilla Mormor, som gick bort för några månader sedan, på brudfotot.
I morgon får ni se den andra hyllflytten.
Ha en fin dag!

söndag 30 januari 2011


Söndag morgon...inte blev det särskilt lång sovmorgon...minstingen vaknade tidigt och är inte den som håller tyst och smyger upp inte....
hittade denna bild från förra våren...bordet är numera sålt,tvättfatet under rev vår buskatt Selma i golvet med ett brak , så det finns inte mer....
den turkosblå gamla dörren bakom...älskar den färgen, den har suttit i vårt hus i glasverandan, som de rev för att bygga till huset i funkisstil ...kan ni tänka er att huset haft både glasveranda och skiffertak...inte utan att man sörjer över modets nycker....min dröm är att ännu en gång få sätta en glasveranda på huset...skiffertaket skippar jag nog, jag gör ju skyltar av det istället;)

fredag 28 januari 2011


Fredag igen....en son sjuk igen...tror jag blir tokig på alla sjukdomar....tredje helgen på raken nu...jag jobbar dock hela dagen, så gubben får hålla ställningarna på hemmaplan.
En hel del rea på gamla möbler & ting i butiken,nytt ska in, så det gamla ska bort!

Söta lilla hörnskåpet nedsatt till 700.



Vintageljus med tags är väl vackert...finns i olika varianter i butiken.
Välkomna!
Ha en fin helg!

torsdag 27 januari 2011

Några favoriter i hallen...


Är ju som ni vet väldigt förtjust i vår halltapet från Sandberg, den har de rätta smutsiga pastellerna som jag gillar....klockfodralet har hängt med i över 10 år och är som det mesta köpt på auktion, tavlan är från en loppis i Dalarna, och spegeln en julklapp från Mor och Far.


Timplådelocket är köpt hos Herbret Antik, och är som en tavla mot väggen.....stövlarna satt på mig själv för över 40 år sedan, så de börjar bli antika de med;)
Ha en fin dag.

tisdag 25 januari 2011


Kökshanddukar är oöverträffade dukar, enkla och vackra...dessa med gult broderi kan väl vara fina på vårkanten!
Finns att köpa i butiken nu!

söndag 23 januari 2011


Hej på er....jodå, jag skulle aldrig ha sagt att jag fick magsjukan lindrigare än Eskil...jag fick en omgång till ,och var totaldäckad i sängen i 36 timmar!!
Nu har jag så ont i rygg och huvud, så hälften vore nog...där har man väl för att man inte varit magsjuk på de senaste 10 åren.... vet inte vilket år jag var sängliggande heller, hör till dem som mår bättre uppe...men nu fick jag ge mig....
inte mycket tid och ork till piffande här hemma således...så en gammal bild från denna tid för två år sedan får duga....forsythian är ett stående inslag så här års som ni ser!:)
Hoppas ni mår bättre än jag....

torsdag 20 januari 2011

Nytt rullgardinsmönster.


Hej på er...inte klarade jag mig utan magsjukan inte....men fick iallafall en lindrigare variant än Eskil den stackarn...dessvärre verkar en förkylning vara på gång också....
i måndags målade jag ett nytt rullgardinsmönster, som ska in i nästa nummer av Lantliv...här ser ni prov på den....ett rokokomönster i blått.
Lite forsythiakvistar har fått komma in också, får se om de blommar år, eller bara blir gröna, det brukar vara vartannat år ungefär, någon som vet varför?
Ha en fin dag!

måndag 17 januari 2011


Hej på er...usch vilket trist väder, jag hör till dem som helst vill ha fyra, fem grader kallt och snö så här års.... fy attan så halkigt det är... var ute med broddar, men man kunde knappt stå på benen ändå, farligt!!
Tror bestämt jag ska ta och byta gardiner istället:)
Allra enklast är ju att byta rullgardiner förstås;)

lördag 15 januari 2011

Tycker det är lite kul att kolla tillbaka på gamla bilder från förra året vid samma tid.....detta bord är tillexempel inte kvar....inte mycket annat är sig likt heller, förutom mattan, stolarna och soffan.....ja och så skåpet förstås...det vill jag allt ha kvar....annars är jag ganska flexibel:)
Köket, förra vintern....tolixstolarna är sålda, har bara pallarna kvar....hörnskåpet är sålt, bordet likaså....lilla soffan finns till försäljning nu...ja jisses, så man ändrar, haha!
Önskar er en fin helg, här har vi en sjuk son, och ska mysa inne med skidor på TV:)har bakat lite på morgonen också, så det får bli någon provsmakning kanske....

onsdag 12 januari 2011


Min högt älskade tavla "Syrene" och min högt älskade tapet Kajsa från Sandbergs i vår hall.


Någon vänlig själ som kan hjälpa en högst oteknisk kvinna med varför dessa bilder ligger åt fel håll, när de tagits samtidigt och på samma sätt som föregående bild????
Inte vet jag hur man rättar till det heller.....???


Ville ju så gärna att ni skulle få se underbara bilder från nya JDL
...ser ni, "vår"halltapet finns med i tidningen på insidan av ett skåp:)



Mumsiga hem!



Ojojoj, vad jag sörjer att vi var tvugna att sälja vårt fina plåtskåp, för att det inte gick in i kapprummet....minns ni?.....det var nästan exakt likt detta, fast med fem skåpdörrar....suck så läckert!



Underbart kök från Susanne "den gamla skolan"s hem.....
ja vi har fortfarande några nummer av denna tidning kvar.....helt lovely!





tisdag 11 januari 2011

Jeanne dÀrc living i butiken!


Hej på er!
Vill berätta att nya numret av Jeanne dÀrc living har inkommit till butiken....sjukt fina hem med!!:)
Tyvärr fick jag inte in bilderna jag tagit från tidningen....men mycket trevligt i det bladet...dessutom är det på svenska för första gången!!!
Ha en fin dag, nu ska jag till jobbet, måste ut med hunden först bara....

lördag 8 januari 2011


Ojoj, det blev ett sent inlägg ikväll....har varit hos goa vännerna och ätit årets första semla, trevligt:)!
Igår hade vi lite barnkalas för lilleman, så helgen har varit full av aktiviteter, bakning, städning, matlagning, målning av rullisar och annat...sedan åkte ju granen ut också...det drar ju med sig en hel del.....men julgransljusen gick sönder i förrgår, så varför ha en mörk gran inne som dessutom barrar ...så tidigt har nog aldrig granen slängts ut tidigare...men vad är det egentligen med belysningarna nuförtiden, denna var två år gammal!!??
Tror jag ska satsa på en antik belysning, för jisses så länge jag hade min gammelfarmor och gammelfarfars gamla belysning, som de i sin tur haft sedan fyrtiotalet!
Nä,nu ska jag lägga mig och läsa Paganinikontraktet av "Lars Kepler"
himla bra!
Ha det!

onsdag 5 januari 2011


Hej på er, så här på trettondagsafton!
Lovade ju visa bilder på den fina buketten vi fick av goa vännerna....tulpaner, mjuken inlindat i tårtpapper, så vackert!:)
De fina träljusstakaran är sent 1800-tal och köpta hos Herbret antik....de har varit tända varje dag sedan första advent och riktiga favoriter här....har faktiskt en kandelaber i trä för tre ljus lika gammal och i samma stil ,i min egen butik...just nu på rea, är någon intresserad så maila , då vi har stängt denna veckan.


Den superfina mörkröda amaryllisen blommar nu för fullt.... de höga blockljusstakarna är från Blomrum i Dals Långed.
Nu grejas för fullt här mellan rullgardinsmålning, Lilleman har bytt rum och det drar ju med sig en hel del, rensning av garderober görs på samma gång...tyvärr har Eskil fått feber i går kväll, så jag hoppas verkligen han blir frisk till fredag , han väntar såå på sitt barnkalas...
ha nu en fin trettondagsafton!

måndag 3 januari 2011


Hur har ni det så här en vanlig grå måndag...?
Jag har förstått att många slängt ut julen redan, men här blir den nog kvar ett tag till...granen barrar förstås, men det får man tåla!


En gammal bild från ett par jular sedan...har tagit nya bilder, men man hinner ju bara fota i mörker, så det blev mer än lovligt mörka, ska föröka få nya idag....fick så fin tulpanbukett av goa vännerna, som ni ska få se!:)
Sedan håller vi på att rensa för fullt i garderober och skåp...det blir en del när man har fyra söner!
Lilleman ska få ett större rum, han har alltför litet nu när han är sex år...vill ju få plats med kompisarna nu, särskilt inför kalaset!
Men även om det inte ska tapetseras om eller så , så blir det en del jobb...tänkte hinna måla golvet iallafall....
ha en fin måndag!