fredag 20 februari 2015

 Hej på er!
Nu börjar solen leta sig fram här,det har ju varit några riktigt grå blöta dagar nu...till veckan har barnen sportlov här och man hade ju hoppats på att snön skulle ligga kvar fram till dess....men det verkar bli dåligt med det....men visst längtar man till våren nu...alla årstider har sin charm:)



 En bild från vårt gamla kök, älskade tapeten" Edvin" som vi hade där , tror inte Sandbergs har den kvar i sortimentet tyvärr... undrar när man får inreda ett nytt kök?



En mörk bild,men här syns vår fina mörkröda kyl, som vi fortfarande har kvar,väntar bara på rätt hus nu!


En vårbild från vår sal, tror att jag ska försöka väcka liv i Mårbackorna snart, för visst är det väl vackert?!
Helgen lär bjuda på en hel del skidor på TV misstänker jag;)...och förhoppningsvis promenader i "vårsol", önskar er en fin helg!

tisdag 3 februari 2015

Saknade ting...


 Det finns möbler och ting som man ångrar att man sålt, för så är det ju med egen verksamhet att man får plocka från hemmet när inte andra möjligheter finns...så många godbitar som gått förlorade, kan ju tyckas att det bara är materiella ting,men jag kan saknar dem ändå...mest av allt saknar jag vårt fina hus så hjärtat blöder....hade aldrig köpt en butik med den erfarenheter jag har i dag...då ska man ha gott om pengar på banken och inte bli utnyttjade av andra!
 Så länge jag hade eget på hemmaplan, funkade det, inte blev man rik ,men syftet var att finnas där för mina barn(varav den äldste är handikappad),men att ta över en butik, och ta lån för detta, och litat på människor, som man uppenbarligen inte skulle ha gjort... var det dummaste jag kunde ha gjort...
Om man ändå kunde vrida klockan tillbaka...det har varit och är tungt...när man dessutom har sjuka barn, känns inte alltid livet på topp ,de finaste minnena är från vårt älskade Rud, och livet vi hade där...hoppas fortfarande på att lyckan någon gång vänder åter...det enda man önskar är friska barn ,ett eget hus, och ett fast jobb...men 45 -åriga kärringar är tydligen inte särskilt attraktiva på arbetsmarknaden ,det är bara ungdomar som får hjälp och jobb här...och så de med kontakter då förstås...är så trött på detta ruttna samhälle... tillbaka till möblerna då,efter denna långa parentes... den gula skänken,fick jag inte plats med och var tvungen att sälja...synd, den är säkert nu också ommålad i något vitt shabby chic, fattar inte att folk inte tröttnat på det än..nä våga lite färg säger jag!


 Saknar också mitt lilla gustavianska sybord,och 1700-talsstolen .


 Saknar slagbordet och de pärlgrå stolarna....


 Saknar kristallkronan,och det blå bordet med räfflorna...


 Men soffan och hyllan, samt de fina gamla pardörrarna finns ändå kvar,de ska jag ta med mig/oss till vårt nästa boende...

Den svarta dragkistan saknar jag, men den finns i ett underbart vackert hem, så det är på rätt plats iallafall:) Hoppas på att få lite kraft och lust att besöka er bloggare som fortfarande hänger med.
Ha det!