tisdag 10 mars 2015

Blommor.


 Jag älskar blommor i de allra flesta former och färger...denna ljuvliga svagt lila ros köpte jag alltid in när jag hade egen blomster/antik/inredningsbutik...visst är de vackra!


Har ju alltid varit svag för cremefärgat/vaniljgult/ockra....gillar det mot den grå/vita skalan....



Dimmiga "smutsiga pasteller är väldigt vackert...dessa blev över när jag gjorde en brudbukett, åt en vacker brud som gifte sig i en pastellfärgad vintageklänning:)
Hade själv hortensia och rosor bl.a, när jag gifte mig, fast då i mera höstiga toner:)...


Gult är INTE fult...



Bild från min gamla butik...mårbackor ,grönt och så mina egna handmålade blommiga rullgardiner;) 



I vårt kök går det i mörkrött, både blommor och kylskåp....


Torkade rosor är också vackert...



Vid denna tid frossar vi i Forsythia ,med sin gula glada färg...en liten gul ranunkel får också vara med...



Ranunkel passar alldeles ypperligt även i utekrukan...bild från min gamla butik...



 Ska jag vara ärlig så är jag inte direkt någon älskare av liljor, de är för pråliga för mig på något sätt....dessa tog jag dock hem en gång, då de var för gamla för att säljas i butiken...då blev de liksom lagom risiga för min smak;)


Enkla småplättar i luften i gamla porslinslådor från en kryddhylla...läckert i sin enkelhet...
Visst är väl de flesta blommor vackra !?
Ha det!

torsdag 5 mars 2015

Gammalt pynt....



 Några gamla bilder, men jag är inte den som köper nytt pynt ideligen...,fjädrarna i ockra och bränd orange har hängt med i måånga år, för att inte tala om påskkärringarna i näver...den fina paradhandduken som här bara hänger som pynt ,hänger nu i vårt köksfönster som gardin, återanvändning är min grej:)



Den fina ägghönan är antik och helt felfri,den hänger givetvis också med ännu,och har sin givna plats på vårt matsalsbord:)


Dålig bild, men det ligger några söta ägg med Elsa Beskow och Jenny Nyströmmotiv på, där på byrån, gillar gamla pappägg...


Dags för penseer nu va?!:)



Vår minsting som här är runt tre år( skulle jag tro) han målar påskbrev:)....idag är han drygt 10 och vi får väl se hur många han målar i år;)

De fina gudläggen i boet köptes för säkert 15 år sedan på Panduro, gillar dem ännu....så inte mycket nytt pynt behövs i år, men jag har faktiskt köpt några gammalrosa fjädrar...men dem får ni se en annan dag:)
 Ha det!

måndag 2 mars 2015

Vårmånad...


 Nu är vi inne i Mars månad ,och det är  ju mildväder,men tyvärr ingen sol... det är ett tag kvar till påsk,men jag plockar nog snart fram lite pynt, tycker att man kan njuta av det så länge som möjligt:), vissa ting är redan framme... som detta söta hjärta som jag köpte av Maud på Gårdsromantik för lääänge sedan.




 Fåglarna är redan framme,de köptes på Tant Brun i Säffle för ännu längre sedan...




 För att inte tala om fjäderkransen ,den har nog över 15 år på nacken ,och köptes på Panduro...




Och så var det pelargonerna då...har ännu inte hämtat dem från vintervilan i Mor och Fars källare, men i veckan ska det ske, de stackarna behöver nog lite ny jord nu, detta är en gammal bild, men de jag hade förra året och som är sparade, blev lika höga och stora som fönsterrutorna!  Men då var det också stora när de köptes som moderplantor, hoppas de blir fina i år också:)
Ha det gôtt!