tisdag 3 februari 2015

Saknade ting...


 Det finns möbler och ting som man ångrar att man sålt, för så är det ju med egen verksamhet att man får plocka från hemmet när inte andra möjligheter finns...så många godbitar som gått förlorade, kan ju tyckas att det bara är materiella ting,men jag kan saknar dem ändå...mest av allt saknar jag vårt fina hus så hjärtat blöder....hade aldrig köpt en butik med den erfarenheter jag har i dag...då ska man ha gott om pengar på banken och inte bli utnyttjade av andra!
 Så länge jag hade eget på hemmaplan, funkade det, inte blev man rik ,men syftet var att finnas där för mina barn(varav den äldste är handikappad),men att ta över en butik, och ta lån för detta, och litat på människor, som man uppenbarligen inte skulle ha gjort... var det dummaste jag kunde ha gjort...
Om man ändå kunde vrida klockan tillbaka...det har varit och är tungt...när man dessutom har sjuka barn, känns inte alltid livet på topp ,de finaste minnena är från vårt älskade Rud, och livet vi hade där...hoppas fortfarande på att lyckan någon gång vänder åter...det enda man önskar är friska barn ,ett eget hus, och ett fast jobb...men 45 -åriga kärringar är tydligen inte särskilt attraktiva på arbetsmarknaden ,det är bara ungdomar som får hjälp och jobb här...och så de med kontakter då förstås...är så trött på detta ruttna samhälle... tillbaka till möblerna då,efter denna långa parentes... den gula skänken,fick jag inte plats med och var tvungen att sälja...synd, den är säkert nu också ommålad i något vitt shabby chic, fattar inte att folk inte tröttnat på det än..nä våga lite färg säger jag!


 Saknar också mitt lilla gustavianska sybord,och 1700-talsstolen .


 Saknar slagbordet och de pärlgrå stolarna....


 Saknar kristallkronan,och det blå bordet med räfflorna...


 Men soffan och hyllan, samt de fina gamla pardörrarna finns ändå kvar,de ska jag ta med mig/oss till vårt nästa boende...

Den svarta dragkistan saknar jag, men den finns i ett underbart vackert hem, så det är på rätt plats iallafall:) Hoppas på att få lite kraft och lust att besöka er bloggare som fortfarande hänger med.
Ha det!

2 kommentarer:

Kristall & Pynt sa...

Hej Marie!
Längesedan jag skrev nåt här.
Jättefina möbler, förstår att du saknar dom. Jag har även sålt av en del saker genom åren, pga platsbrist, som jag saknar ibland.
Kram Sofia

hemtrevnad marie sa...

Hej Sofia! Kul att du kikat in! Det blir långt mellan inläggen numera, inte som förr om åren...kanske lusten kommer åter... Kram på dig!