fredag 20 mars 2009

fågelbo och gammalt fönster.


Gjorde ett fågelbo häromdagen...och nu har jag letat febrilt efter mina grå pärlhönsfjädrar, som ska ligga i boet...men dem har jag väl lagt på nåt väldigt bra gömställe...får se om jag kan hitta dom i morgon...?


Liten detaljbild av min nya duk.....nä, det är ett gammalt madrassvar, som jag haft som överkast i pojkarnas sängar när de var små...och senare som underlägg på skötbordet.
Nu fick det tjänstgöra som duk...visst är det bra när man kan ha nytta av ting på olika ställen!Liten tjuvkik av vad min gube har hållit på med ett bra tag.....ja det är inte så högprioriterat , då vi har haft mycket annat...men det kan nog bli väldigt bra den dagen det blir färdigt...detta är en vägg mellan äldste sonens rum och nya kapprummet....kapprummet ska alltså ligga på baksidan fönstret...denna bild är tagen från Jonatans rum.
Det ska ju tapetseras med samma tapet som han har i resten av rummet...svagt gråbeige randig...tycker det blir så fint till fönsterbågens färg...som ska få vara så här...och har ni sett att beslagen går i blått...som är accentfärgen på hans rum.
Andra sidan av fönstret mot kapprummet är väldigt slitet vitt.

I kapprummet ska det bli vit pärlspont kombinerat med en tapet med toile de jouymönster i svagt turkos....tapeten köptes för snart två år sedan , så nu hoppas jag att den blir så bra som jag trodde då....?!
Allt för idag...ha det gott!

13 kommentarer:

Snuttan sa...

Vad fint med fåglarna ja även duken
Fönstert kommer bil underbart fin
Ha en underbar helg

Kram
Åsa

Stenlycka sa...

Det kommer bli fint med fönstret.
Tapet i toile de jouymönster tycker jag är så fint.
Ha en bra lördag och lycka till med att hitta fjädrarna!
Kram Stenlycka

Anna sa...

Nice Marie....ni verkar vara så fix o trixiga ni ...det gillar jag....Mmmm gamla fönster du vet är jag svag för..har själv ett par här hemma som jag hämtat hos svägerskan..hon har en gård..med en lada som är full av gamla fönster o dörrar..intressant värre att leta i gömmorna där..

Annika sa...

Mmmmm gillar fönster innomhus.... tyvärr finns inge bra ställe här hos mig så jag får njuta hos andra... att lägga saker så man ska veta var man har dem är jag också bra på.... o sen får man leta halvt ihjäl sig när dom ska fram..... idag ska jag på hantverksmässa... har bara lite småplock men det ska bli kul ändå.... vi blir tre glada tjejer på ett ställe... jag kusin o sen en lapptäckestjej..... så grejer blir det på bordet ändå.... ha nu en riktigt härlig helg... kram Annika

Morfars bod sa...

Det blir säkert snyggt som det brukar
bli hos er, här går allt på lågvarv
just nu.Spännande att få se tapeten sen.
Ha en trevlig lördag.
Mvh,V.T

Majas skafferi sa...

Hej!
Det där tyget med många användningsområden - det mönstret är mitt absoluta favorit mönster!
Hade turen att ropa in ett madrassöverdrag i fint skick på auktion i somras! Snyggt fågelbo,gjorde ett här i går av nedblåsta grenar. Ha en trevlig helg!

Living by Milla sa...

Så spännande med hallprojektet, snyggt med fönstret. Det skulle jag med vilja ha men vi har öppen planlösning så det är lite svårt.;)

Ha en fin helg!
kram Camilla

Vardags-mirakel sa...

Så fint du har gjort! Sött med fåglarna, jag tror att min mormor hade sådana madrassvar och jag älskar mönstret jättemycket! Ha det bra, kram Eva.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var ett fint fågelbo, även utan fjädrar. Jag skulle också vilja göra ngt sånt, men äggen fattas! Det blir fint med fönstret.
Ha en bra lördag
Kram till dig
AnnaMaria

Viola sa...

Det låter ju helt underbart ditt nya projekt, håller på att övertalar mannen att vi ska sätta upp pärlspont i glasrummet ute...tror att han börjar att nappa men det kommer att bli ett himla pillgöra men ack så fint det kommer att bli..hoppas ni har en skön helg, här har det jobbats i trädgården idag, klippt päron och äppleträdet. Stor kram

Gårdsromantik sa...

Så härliga projekt du har på gång!
Det kommer att bli så snyggt med blått mot fönstret!

Nu var det länge sen jag kikade in - har gjort en riktig webbshop - hjälp vilket jobb det var!!!

www.gardsromantik.se

kika gärna in och säg vad du tycker!

Kram Maud

Inspiration i vitt sa...

Hej Marie, ojoj vad vackert det kommer att bli med ett fönster där, det är det finaste jag vet, jag vill så gärna ha så oxå men hittar inte ett enda bra ställe i hela huset och råkar jag hitta nåt ganska bra ställe så säger min man att det går inte förstår du väl- det är ju en bärande vägg suck.
Kramar till dig/Ingela.

Lavendel & Romantik sa...

Hej Mari!!! Vad snyggt med fågel och den fina kransen....Oj, vad fint det kommer att bli med det snygga fönstret....Önskar dig en härlig vecka Kram/Majsan