måndag 18 maj 2009

Vårteckensmåndag...final!


Ja då var det då dags för grand finale som Viveka på Humlebacken sa!
Kan man då hitta flera vårtecken??
Jodå, jag har iallafall inte visat smörblommor innan.....så här vackert är det vid lönnen vid vår gamla tvättstuga!


Bakom tvättstugan växer dessa blommor...jag kommer inte ihåg vad de heter, men de ska vara ganska sällsynta...är det någon form av orkide tro?I skogskanten bakom tvättstugan är det gott om smultronblom!Och nu är min morbrors och min kusins hästar här på sommarbete i våra hagar!!:)Det finns inget mellan hägg och syren nu!
Det blommar i alla träd här på vår gård iallafall!Igår plockade jag in helt utslagna syrener...det är nog den allra ljuvligaste doft jag vet!!Den fina gamla kannan som syrenerna står i är både sprucken och lite kantstött, men vad gör väl det...det är då för mig vackrare än den värsta kristallvas!
Kannan fyndades på skolans loppis i Lördags, då det var skolans dag här.
Den söta koppen med fat hade min mor och far hittat på auktion, och den fick jag , så ikväll har jag druckit kaffe i den ,och det smakade så bra så!Liten tjuvkik på lite av vad jag gjort under veckan...ett gammalt antikt väggskåp som köptes trärent...fick svart färg och ett monogram....det ska förhoppningsvis hitta en köpare...?!

Hängde det på köksväggen för att kunna ta bilder, det får väl hänga där tillsvidare, det är inte lätt att hitta en plats här, (tur att svart är läckert till det mesta! )men som sagt det är mera skyddat på väggen!
Jag håller också på med ett vitt runt bord nu, då jag väntar på leverans av rullgardiner...sen blir det bara rullgardinsmålning för hela slanten!
Allt för idag!
Ha det gôtt!

11 kommentarer:

Morfars bod sa...

Ljuvligt med syrener, här blommar de
vid skolavslutningen ungefär.
Skåpet är jättesnyggt !!!
Ha en bra måndag, V.T

STENLYCKA sa...

Ljuvliga bilder. Smörblommor som jag gillar har de börjat blomma!?
Måste ut och plocka buketter av konvalj och syren, men idag regnar det är så det får bli regnkläder.
Vilket vackert skåp du har gjort fint.
Ha en bra måndag!
KRAM

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ja, nu har sommaren anlänt här uppe i norr. Kändes så imorse!
Ja, blåbärsris tycker jag är så fint! Går hem i både slott och koja. Likaså din kanna, visst är de underbara, har säkert många minnen att berätta.
Va kul med hästarna hos Dig. Är det travare, måntro?
Ha en bra måndag!
Bloggkram
Carin

ÄnglarumsMia sa...

Vad härligt med syrener!!!!!
Saknar trädgården när det bara var att gå ut och plocka in färska blommor. Men, jag får ju njuta av dina fina bilder och det är bra.
Sköt om dig och ha en fin måndag!
Kram Mia

Kristall & Pynt sa...

Vackra bilder, och ditt vägg skåp är så fint i svart.
Ha det gott

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Smörblommor har jag inte sett än, men midsommarblomster. Fina foton hade du, och att plocka in syrener är så fint.
Kram till dig
AnnaMaria

anneli sa...

Ojsan - Orkidéer i Trädgården...oh la la...det kallar jag Mårbacka light! Härligt med syrener! Då är du tidigare än mig, för här har jag inga ännu. Men dock huset fullt av fina blomster sedan gårdagens högtidligheter. Vi har fulltecknat schema, så jag har ingen tid över för visit till antikbutiken....vi ska plötsligt flytta farmors bohag till Granåsgården, då hon fick en plats där och det är ju inte gjort i en handvändning när det ska knosas in i ett redan överfullt schema...Men jag köper gärna lilla smörbyttan obesedd :)

Yvonnes bärbara blogg sa...

Smörblommor har jag inte sett några än, men syrenerna börjar slå ut, och häggen blommar för fullt.
Visst har det varit roligt med den här vårteckensutmaningen!
/Yvonne

Lilla huset på prärien sa...

Så härliga vårbilder (sommar)! Den med hästen är ju bara helt fantastisk! Här hade vi ett helt otroligt åsk o regnväder igår som bara kom från ingenstans... och min tvätt hängde ute :( Typiskt!

Jättefint skåp!

Kram Jenny

Anna sa...

Marie...jag såg den blomman på Öland oxå..men du...det är ingen orkidé..det kan jag säga...jag tror nog det är en trädgårdsväxt...någon lilja kan hända...någon gammal sort..det är min gissning..för den var inte med i fältfloran..som jag hade med mig på Öland..mmmm syréner..i en kanna..du kan du..i ditt romantiska hem passar dom utmärkt..massa kärlek överallt liksom..

Anonym sa...

Hejsan. Tänkte bara säga att blomman du undrar över är Jungfru Maria Nycklar. De finns i massor av olika färger. Här hos oss växer de villt överallt i dikena och på läggderna.....Mysig och jättefin hemsida.
Hälsningar Christin