torsdag 4 september 2008

Höstnytt i fönsterna, och Hampus rum.


Eftersom både jag och Eskil har blivit förkylda och febriga så blir det inte så förfärligt mycket gjort här hemma.....men lite plock i fönsterna har jag gjort, vilket resulterat i att man känner sig som en tras efteråt, så lite pö om pö får det bli.....i hallfönstret har jag inte gjort så värst mycket, med tanke på att det ska slipas och målas panel så snart det finns tid....
Men min goa svägerska P kom med japanska lyktor som jag torkade och satte i en vas.
Lite lönnlöv i vackra färger hängde jag upp i fönstret också.


Måste ju visa Hampus (som snart fyller 17 år)rum.
Han har ett litet men mysigt rum, som vi gjorde i en av vindarna.
Självklart har vi isolerat, men det fanns inget element härinne, så han har ett fristående elelement istället...som ni ser är det ju lite att göra ..fodrena runt fönstret saknas och taklisterna ,och så måste vi byta glasruta i fönstret vid golvet( som inte syns på denna bild)...resultat av tre pojkar som spelade tv -spel i ett trångt rum...Hampus råkade sätta foten i rutan!...som tur var gick bara rutan sönder!
Hampus favoritfärg har alltid varit rött, så självklart fick det bli rött och vitt härinne....
med inslag av svart.
Skolplanchen fick han av min Mormor när han var liten.Här är rummet sett från sängen, som ni ser är det inte stort.
Vi har satt en hylla i skrivbordshöjd så han kan sitta där och arbeta om han vill,
det händer ju sällan eftersom allt görs på dator numera, och den står ju i övre hallen....
Traktorpall och fräcka krokar från IKEA.Ser ni vilket fräsigt golv han har!!
Samma matta som vi lade i köket fast i rött/vitt ,så fin!
Givetvis är saccosäcken röd och även mattorna...


Äldste sonen Jonatans rum som äntligen håller på att förvandlas lite....ja, ni ser att det grejas nästan överallt på en gång här....vi håller ju på att sätta upp en mellanväg härinne, och har nu satt möblerna på sin rätta plats.
Tvättade gardiner och matta..så nu är allt fräscht ,och snart ska vi måla golvet hoppas jag...enda golvet i huset som inte är gråmålat, ännu...Lite nygamla gardiner i övre hallen, kommer inte ihåg ifall jag visat dom tidigare...?
Isånafall får ni ha överseende med det...jag hängde upp dom för nån månad sen, så de får hänga i ett tag till...jag sydde dem till förra huset för 16 år sedan!
Inte behöver man köpa nytt inte ,när man håller sig till klassiskt vita gardiner!
Till och med dekorationen över fönstret har hängt med i 15 år och skulle väl få stilpolisen att sätta i halsen, men se det bryr inte jag mig alls om, haha!
köptes på Klockargården för alltså 15 år sedan och är gjord av någon som heter Yvonne Höglund.
Den passade så himla bra i mitt förra Carl Larssoninspirerade vardagsrum med gröna rosettbårder....hade inte hjärta att slänga den!
Och när inte fönsterfodrena har kommit upp än här heller, så blir ju den ett blickfång istället....Inte har jag köpt nåt nytt till sovrummet heller...dessa gardinlängder köpte vi till hallfönstret förra hösten, men de passade inte alls....så igår tog jag helt sonika och rullade upp dom som 17oo-talsgardiner...(brukar göra så, då jag avskyr att sy...)
Tycker det blev rätt så bra med svartrandigt till den svarta sängen och de svarta krukorna,
som jag förövrigt målade förra året så de ser ut som järnkrukor, billigt och bra....såg att Granne
med Selma gjort samma sak för ett tag sedan!Andra fönstret med både plåtkrukor och egethändigt målade "järnurnor"
med mårbackapelargonier i....
Allt för idag....
ha det gott!

6 kommentarer:

Annika sa...

Vilket häftigt litet mysig rum grabben har... vitt o rött är sååå fräscht... kan se framför mig rummet fyllt med grabbar.... har lite samma här men det brukar röra sig om 8-9 st.... men då är rummet lite större.... :) snygga gardiner.... kan inte förstå att folk inte gillar å sy...:) det som är så kul... har fått en ny tygkatalog idag o riktigt suttit o dreglat... hämtade nya panduro också.... får se om det är nåt nytt kul.... köpte några bilder som ska få bli tavlor också.... dottern ville prova att göra samma som jag gjort... hejåhå vilket inlägg... regnet öserner o jag har ingen lust på nått.... väntar bara på att maten ka bli klar... det kurrar i maggen.... Ha det så himla gôtt o krya på er nu från snuvan.... honunsvatten o varma filtar.... Kram Annika

Viola sa...

Hejsan, så mysigt rum Hampus fick, det var hans namn tror jag, och du visar så härliga bilder med vackra gardinuppsättningar. Jag är likadan, saker jag gillar sedan många år pryder mitt hem och det är åtskilligt. Jag har en del möbler kvar sedan jag flyttade hemifrån och det är åtskilliga år. Då pratar vi om en del stolar , ett piano och en gammal sekretär. Vilken utsikt ni har från era fönster, jag bara njuter, kramar från din VIOLAN

LillaFlisan sa...

Så fint och ljust! Sonens rum är verkligen snyggt!Vi gjorde tvärt om i somras, vi tog bort en stor kattvind bakom min dotters rum så att hon fick det större (vi har ju bara en unge;-))Och det var MYCKET arbete med golv, tak och el men att tapetsera dessa snedtak med mönsterpassade tapeter.. Var nog värst av allt..Hua!!
Ha en trevlig helg, Flisan

Målargården sa...

Nej men, ett sånt rum..samma storlek hade min dotter innan vi byggde ut och hon fick ett nytt.
Fast det var inte lika vackert som din sons. Vilka härliga färger du valt.
Tack för titten och jag får säga lika dan till dig. Krya på dig!/
Kram Eva-Mari

Fru Sirlig sa...

Först vill jag börja med att tacka för gratulationen hos mig! Känns bra att nu kunna titulera sig som fru på riktigt;)
Vad mycket fint du visar från ditt hem, har kollat igenom en hel del nu. Jättefina rullgardiner, kul att du håller på med dekorationsmåleri. Du skulle nog älska Marias alla dekorationer(hon med Biskopsgården)
Ha en fortsatt bra helg och krya på dig
Kram

Anonym sa...

Jättefint hem, och så smart och mysigt i sonens rum. Såg i ett tidigare inlägg att du letar efter en liten paradhylla... jag har tre stycken mindre, äldre hyllor som inte används. Om du lägger ut måttet på din väggsnutt så kan jag kolla om någon av dem passar, om du vill? MVH Nellie