fredag 12 september 2008

Rött, grönt , vitt...nationalromantik!


Plockade så fin mossa i trädgården för ett tag sedan, för att göra något arrangemang med...
hittade inte riktigt det jag tänkt, men vackra röda höstlöv är ju aldrig fel att smycka med....


Här syns så sanslöst vacker färgen är...behövs inte så mycket mera för att ögat ska njuta !Jag gillar ju verkligen rött som ni vet.....igår hängde jag upp kökshanddukar som gardiner i fönstret över diskbänken.
Sen rullade jag ihop ett par handdukar i servettringar och lade i min besticklåda....
ignorera gärna disken på tork till vänster....lite lågt hamnade de...får fixa en bättre stång, nu sitter de bara i en tråd....Nu ser ni vad jag gjort i några dagar....sekretärskåpet i övre hallen som datorn står på ,slipade jag i höstas för att måla...äntligen har jag tagit mig tid till det....
det var grönt tidigare.


Nedre delen klar...fattas bara några vackra gustavianska beslag....
kunde ju inte låta bli att pynta till det lite, fast det ska göras om i morgon då nästa del ska på plats....mina orangeröda och mina gröna grejer samsas så bra här i en riktigt nationalromantisk stil....
bläckstället i jugendstil, som jag köpte hos Susanne och Alice loppis, passar här också.Inte kan man gömma sina gamla favoriter i skåpen inte, jag gillar mina dalahästar och de vackra gamla krukorna som är köpta på auktion.Liksom denna "knäppetina", som var ett av mina första auktionsköp för mååånga år sedan!
Mera bilder från min "nationalromantiska" övre hall kommer när resten är klart.
Detta rum rymmer ju dator och är som ett minikontor...har ju en liten firma ,och det kan ju vara bra att ha plats för papper i mängder!
I morgon hoppas jag få in några saker från boden, som kommer att hamna här, vad det är får ni se en annan dag.....
Allt för idag , önskar er alla en trevlig helg!!

9 kommentarer:

Annika sa...

Morrn!!!! är uppe med tuppen för idag går färden till Mecka..:) Nja Ullared iallafall...Ska ner o shoppa.... vad fint du har gjort det..ska bli kul att få se skåpet färdigt... orkade inte låta bli att kolla datorn:) Ha en skön helg... Kram Annika

Viola sa...

HALLÅ I RUD, VISST ÄR DET VACKERT MED RÖTT OCH VITT. DU HAR ALLTID SÅ MÅNGA RARA SAKER DU VISAR OCH VAD FIN SEKRETÄREN BLEV I VITT. HA NU EN SKÖN HELG, HÄR SKA VI SNART IN PÅ ÅRETS FEST I BYN; CYKELFEST, KRAMAR VIOLAN

nygamlan sa...

önskar att jag också fick saker gjorda hemma....tiden är svårfångad. Idag prioriterade jag en skogspromenad på förmiddagen, sedan har det varit mat och plock och fasadmålning....tänkte jag skulle fått med mig gubben upp till er, men han har hängt på väggen tills nu....travet you know....fina arr du gjort - som vanligt!!

Karin sa...

Hej Marie!
Du har då så många fina saker. Vilken bra ide med kökshanddukarna. Mitt köksfönster är jätte stort med tre fönster brevid varann (förstår du?) Känner mig jätte trött idag, vi har precis kommit hem från Gustavsvik i Örebro. En heldag med barnen, kul fast tröttande! Så nu vet jag inte riktigt hur jag skriver *fniss*.
I vilket fall så blir det jätte fint på ditt kontor. Jag behöver själv ta tag i mitt. Vi får se när det blir.

Ha en skön Söndag!
Många kramar
Karin

Ullis/Leva på landet sa...

Så mycket fint du visar. Gillar din sekretär, den blev så fin. Tycker att det är så fint med dt röda mot det vita.

Ha det bra!
Kram Ullis

Karin Krut sa...

Det är så vackert nu när allting börjar skifta färg och lukta gott :) Din sekretär blev riktigt fin i sin vita skrud :)
Ha en skön söndag
Kram Karin

Ann-Catrin sa...

Hallå där!!
men så fint du har gjort..
sekretären är helt luvlig och höstfatet jättefint.. det är oftast det enkla som är finast!!
Mysigt ni har det..härliga bilder!
kram a-C

Maria renoverar 1920-talshus sa...

Hej!
Tusen tack för din hälsning när jag varit sjuk. Jag ska nu försöka börja blogga igen. Härliga bilder du lagt ut. Jag ska nu läsa dina inlägg. Jag har ju en del att ta igen.
Kram Maria

LillaFlisan sa...

Så fantastiskt vacker "knäppetina" har aldrig hört det uttrycket förr, låter så rart! Här i sörmland kallas dom för svepask tror jag.
Älskar allmoge, det är möbler/föremål med själ det!
Nu ska jag kolla in din nya hemsida!
Ha det bra!
Flisan