fredag 9 januari 2009

I stearinljusens sken.....


Visst blir det ganska trist när man plockar bort julpyntet...och man vill verkligen ge sig i kast med att förnya var vrå....men det finns det ju varken tid eller pengar till, så man får flytta runt på brôten som man redan har.
Ikväll blir det bara en massa mörka gultonade bilder....kanske man skulle behöva lite fler lampor?
Fast jag gillar stearinljus framför en spegel...helst då en spegel med ett gammalt vackert glas......
denna finns i rummet ovanför chiffonjen.


Här hänger en annan liten spegel, med ett riktigt gammalt glas , precis som jag vill ha det!
Denna sitter över köksbänken, om ni kisar med ögera , så ser ni mina glasburkar med mjöl och flingor i spegeln, haha!Dessa fina änglar kommer inom kort att pryda något som jag håller på med nu!Denna fina klocka lade jag ut på min hemsida till salu, för nån månad sedan... men nu ska jag ta bort den därifrån, för jag tycker att den passar rätt bra på väggen där, med lite guldglans till den slitna svarta målningen från 1800-talet.Mina gamla stövlar som jag hade som liten tös...står som pynt i hallfönstret.I en skål ligger en gammal bok och ett par kort .
Skålen som jag för övrigt målade om för en herrans massa år sedan i engelskt rött och guld...ni vet väl att det går jättebra att måla på gamla slitna nickelfat t.ex. , jag använder allmogefärg, det fäster på det mesta.....Var ju tvungen att visa en bild på hallampan ..ett uselt foto, men det ser nästan ut som ett ufo, haha!
Nä, nästa gång får det bli dagsbilder..(kanske man kan få till lite ljusa bilder??!...vem vet?)
Allt för idag....önskar er alla en fin helg!

13 kommentarer:

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Så söta skorna är!!!//Linda

Gårdsromantik sa...

Säger som Linda - vilka charmiga skor - dom var inte stora de föterna.

Kram Maud

nygamlajag sa...

hoppsan, här var det nattuggla i bloggen ser jag :) Det är verkligen fint med gamla spegelglas och stearinljus får vi aldrig för mycket av...som våra makar säger :D Idag var det kulet väder du...bara att gilla läget och ta på sig därefter. Dina gamla stövlar var gulliga. Jag har makens gamla svarta lackskor som prydnad här, charmigt värre! Har fått berättat, att han hade dom tillsammans med en sjömansdräkt, som faktiskt R hade när han var 1 år!

annashusidingtuna sa...

Levande ljus framför en spegel...smart...det har jag aldrig tänkt på ska nog prova det!
Kram Anna

Annika sa...

Myspyyyys..... idag blåser det här igen men en tur på sjön blev det iallafall..... du har ett UFO du med..:) men mina flyger inte de....... Kram Annika

Viola sa...

Här har du ju en som älskar att fota på kvällen, tycker det blir så vackert sken på bilderna, mera kvällsbilder från dig...hoppas ni har en skön helg, kram VIOLAN

Majas skafferi sa...

Hej! Hur stort hus har ni egentligen?? Du visar så mycket fina bilder varje gång på olika saker!:) Just nu är det en liten "mellanperiod" tycker jag..julblommor som fortfarande blommar,men man börjar längta efter krokus! Trevlig helg!

Drömmar och verklighet sa...

Mysiga bilder du visar upp, snygga skor oxå. Hoppas du får en trevlig helg /carina

Lea sa...

Hej hopp!
Det är verkligen så att man vill piffa och puffa i varje hörn.
Gamla spegelglas är otroligt mysigt...och med ljus framför dem så blir ju ljuset än mer..
Kolla in hos mig...:-)
/Lea

Karin sa...

Hej Marie!

Vill önska dig en fortsatt skön helg! Så mysigt det är med levande ljus, tur att man kan mysa med det nu när det är så mörkt!

Kram på dig!

Karin

Annas infall sa...

Hej...Fina foton. Jag SKA städa bort julen i möra eller i alla fall mycket snart:) Jag tycker det är mysigt med stearinljus. Tycker oxå om gamla skor... Jag har ett par röda som är ett minne från det ljuva 70-talet:)
Läste att du är en bokmal, hur många böcker läser du? Jag lyssnar på 2..3 st/mån. Eller läser en i månaden. Älskar deckare.

Ullis/Leva på landet sa...

Är ju så mysigt med levande ljus och det är ju tur att man kan ha det fast det inte är jul. Det är ju inte så ofta det finns dagsljus när man är hemma, bara på helgerna då.

Ha en bra dag!
Kram Ullis

Lallis - liv och leverne sa...

Så fint!!
Kram lallis