torsdag 12 mars 2009

Lite av varje....


Har ni sett så vackert Forsythian blommar nu!
Ute snöar det för fullt....nu är man ju rätt less på snön tycker jag.....


Ester har funnit sin nya favoritplats, på säcken som jag målade.....någon frågade vad jag hade för mall.....jag har några gamla papper på märkbokstäver som jag tittar på...annars är det handmålat med pensel.



Nu har guben äntligen fått upp vår grythängare/smidesställ...ja, vad sjutton heter det?
Den köptes sommaren -07 då vi köpte köket...men har inte blivit prioriterad direkt....nu hänger den iallafall över vedspisen, och det får väl piffas till med krokar och lite örter och dylikt , så kan det nog bli fint...
sen ska ju muren lagas och målas då tillfälle ges.



Ja, denna bild har ni nog sett, men jag har svårigheter att få in bilder...det stannar hela tiden när de förs över , så det kommer bara in ett par varje gång....då får ni ta nån gammal bild här och där....


Och snälla, hjälp mig...vad gör jag med ett till synes dött olivträd?????
Säg inte att det ska stå frostfritt och svalt bara, för sådant utrymme finns ej...
tips mottages tacksamt!
allt för idag...ha det gott!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Det snöar även här i Västergötland
i kväll. Ester vilket gulligt namn på kissen och jag förstår att han trivs på din fina målade säck, du är så duktig på att måla.
Grythängaren blev jätte bra. Olivträd kan jag inget om, så jag har inga tips.
Jag lade in en stor bild på mitt målade bord längs ner på min blogg.
Ha det gott och imorgon hoppas jag snön är borta.
Kram Stenlycka

Snuttan sa...

Här snöar det med.bllää
Så fint du har det

Gulliga lilla Ester förstår att du vill ligga där

Kram

IKT i min vardag sa...

Här är det vitt och åter vitt...suck! Din Forsythia piggar upp i det vita iallfall. Tror ditt olivträd kan klara sig, bara det inte står för varmt och behöver mycket ljus. Jag har mitt olivträd stående i trappuppgången i vårt hus och den har gröna skott. Har en i lägenheten också som mår bra då den står nära balkongdörren (får väl lite drag;))

Kram Linda

Anonym sa...

Go kväll! Javisst är den fin, den gamla bonaden och så tänkvärda ord, som ett mantra...Vetdu - gissa vad som ligger här sedan typ 07...redskapshänget....vilken dag som helst...ha ha ha. Det blir nog hur fint som helst när vi pyntat upp med diverse grejs :) Så fint det blev med nya matsalsmöbeln!!!

annashusidingtuna sa...

Fint redskapshänge ni har över spisen(tror att man kan kalla det så)det är sådant som ger ett hem karaktär!
Kram Anna

Katarina sa...

Ja du, det snöade här igår kväll så nu är det rena julstämningen igen. Vad fint du har det hemma, och vilken supersöt kissemiss!
Kram

n o r d i n g å r d e n sa...

Läckert med stället som hänger i taket och dina kökstapeter är så fina! Jag förstår att Ester har lagt beslag på den vackert målade säcken, det hade jag också gjort! Trevlig helg. Mari.

Vardags-mirakel sa...

Jag blev glad över dina blommande kvistar, piggar upp nu när det har snöat igen...vackert med redskaps-grejen, ha en härlig helg kram Eva.

Tvert-om-tanten sa...

Katter vet å innrette seg behagelig =)
Så trivelig det er hos deg!
God helg!

Viola sa...

Hjälp vad snö ni har än...då piggar dessa vackra kvistar upp, fint det blev det i taket. Dina bokstäver på säcken är verkligen vackra, hoppas ni får en trevlig helg, sitter i lugnet på landet för lång helg, ha det gott, kram

Elin sa...

Vilka härliga bilder både ny som gamla... Tyvärr har jag inga bra tips för ditt olivträd...
hoppas det mår bättre snart...

Önskar dig en underbar helg
många kramar
Elin

Hanna sa...

Fin du har det!
Hanna
blommorifonstret.blogspot.com

lottens vita och gröna sa...

hallå marie! vad fint katten ligger, underbart du målat där på säcken!

grythänget ser med jättefint ut, älskar din tapet!

olivträdet kan tappa blad den här säsongen, vattna inte för mkt, kanske den ska lite större kruka? du kan plantera i citrusjord, det gillar dom, ta ur trädet ur krukan och se om det är massor av rötter, pröva och byt! vattna måttligt inte för mycket, lycka till!
varmkram lotten

Inspiration i vitt sa...

Hej, vad mysigt att hänga lite olika saker i en sån där vad det nu heter, precis som du säger så skulle det vara fint med örter ock lite annan kuriosa.
Din säck som du gjort är underbar och du är såå duktig Marie.
Puss på Ester och till dig/Ingela.

hönemor sa...

Hej du, va fina kvistarna blev, jag trodde inte de skulle slå ut inne, så nu får stövlarna på och ut i snön för att klippa i busken och få ett fång med kvistar. Olivträdet ska nog stå väldigt svalt på vintern. Katarina

Annika sa...

Alltid lika trevligt hemma hos dig.... fina glimtar du visar.... såna grenar finns hos mor så det får bli en tur dit ser jag..... så våren kommer till mig med.... körsbär finns det här så jag får ta på stövlarna o pulse sen när vovven fått sin promenad..... här är det kudden från Klässbol som fallit husdjuret i smaken.... kanske lite väl lyxig huvudkudde men vad gör man...:) hon ligger på kökssoffan o myser..... ha en skön helg... Kram Annika

Ullis/Leva på landet sa...

Så fin redskapshängare. Ibland tar det ju tid men sedan blir det ju så bra. Vilken härligt bild på katten. Hoppas att du får mer liv i olivträdet. Kan tyvärr inte hjälpa dig för jag har aldrig haft ett sådant.

Ha en skön helg!
Kram Ullis

Anna tassar in.. sa...

Alltså..Olivträdet..Marie du bara väntar tills solen värmer och frosten inte längre finns..då kommer det nya blad..då kommer livets träd igen..det gör det alltid..

Anonym sa...

Hallojs! Här packas för fullt. behövde en liten paus...Ja det ska blir härligt att komma iväg. Känns som jag missat hela vintern i år pga all sjukdomstid...känns som det blir kombinerat jul&sport lov..Ja, man kan säga att vi inte har samma musiksmak...Heat är superurk för min del. Sarah är bra däremot...ugglan har väl växt lite, men bara lite...Har hört dom igen nu på dagen och det är Malena som toppar för mig. EMD tycker jag är skitbra, Alkazar luktar 80-tal och jag känner för å dansa...ha ha ha...Månsan är duktig...Mollys tycker jag är seg...greklandssångerskans...nja...Det ska iallafall bli spännande och ett forum för ett himla massa tyckande :) Ha en go kväll!