fredag 8 maj 2009

Nystädad sal.


Igår hade jag min goa väninna T här på 11-kaffe,och då får man ju städa lite...ja städa gör man ju hela tiden, med piffa till det lite oxå...för med fyra gossar och en gube och en katt...kan jag lova att det inte varar mer än ett par timmar städat!

Jag passsade på att ta ett par bilder, så jag kommer ihåg hur det man se ut...för min själ mår bättre i ett städat rum, det ska erkännas....men jag har själv låtit barnen leka överallt och ta plats, så felet är mitt eget....och detta rummet ÄR vi verkligen i!

Så här kan det alltså se ut utan pussel, snusdosor, Bertböcker, pärlor, Sportbladet,bilar, usb-minnen , kablar, hörlurar , mobiltelefoner...och ett stort antal deckare och inredningstidningar...ja de två sistnämnda är mina, och snusdosor har som tur är bara guben....

never mind brôten i hörnet vid vita skåpet...det är bara rullgardinspaket som ska skickas...och de såg jag inte förrän jag fotat, haha!


Ja, och Tv:n är lika ful som vanligt....väntar på ett skåp till den fortfarande.....skåpet ovanför har jag nog sålt...en tjej är intresserad, så det hängde bara där för att fotas...men får hänga kvar till leverans, då det är mera skyddat där än på golvet, hihi!



Jojo, städat...hejsan, jag hade visst glömt min kofta och ett inredningsmagasin, så då vet ni vilken plats som är min!


På mitt skabbiga gamla fina bord lade jag en vit kökshandduk med en gammal vit broderad duk över...lite små hål här och var gör absolut ingenting, så har jag alltid haft det...och det gör ju inget att det äntligen är inne med en shabby chicstil...eller hur!??



Plockade in körsbärskvistar lite överallt, de är sååå fina och alldeles gratis!!



Denna fina myrten fick jag av T!!
...med en vit ängel i och allt...hon vet vad jag gillar den tösen!



Ja, och på chiffonjen står mina risigaste blommor...de kunde jag ju ha låtit bli att fota, men jag har så svårt för att slänga blommor som lever....



Gillar verkligen mitt spröjsade fönster....det blir visserligen lite mörkare än vanligt...men det kan man väl kosta på sig , då man har ljusinsläpp från fyra håll!



Jag är bara tvungen att visa en favoritbild...i nya numret av Hem och Antik...eller heter den klassiska hem och antik numera?.....detta hem är såå fint, och där ser ni min absoluta favoritsoffa , som jag drömt i många år om att kunna köpa mig!
Till saken hör att detta fina hem var med i en Damernas värld, som jag köpte i början av 90-talet ...och jag har tillochmed sparat tidningen förstås...ska ta och leta fram den!
Enda gången jag köpt Damernas värld ska erkännas, men de hade en inredningsbilaga med förstås, och då är ju inte jag sen att bläddra vet ni!
Ja, allt för idag...jag önskar er en fin helg!

18 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har så fint, och vilken fin växt med ängel du fick. Ser att du har många fina fönster, och små söta skor i ett.
Ska ev. (beroende på vädret) åka till stugan under helgen, du kan även maila mig på: livese2003@hotmail.com. Vill absolut inte stressa dig nu, utan bara så du vet.
Ha en skön helg
Kram till dig
AnnaMaria

Annika sa...

Finfina bilder du visar..... o välstädat är det aldrig lång stund här heller...:) men men man får anstränga sig lite om det kommer folk..... du har ju så många fina ideer om piff o puff...... förstår att du studerat många inredningstidningar..... tycker aldrig att jag "får till det".... man saknar det där lilla extra oftast.... som du fixar till.... hos mig ser det bara tillgjort ut.... hoppas du får en fin helg trots att vädret inte lovar så gott... här blåser det som busen o hääääänger regn i luften..... Kram Annika

Älfgärdet sa...

Ah, ditt rum är så vackert! Vet du jag är precis likadan som du är :) jag låter mina 3 juveler vara i alla rum, så pennor, papper, sax, lego, läxor m.m finns också här överallt! Men visst bor man väl hela familjen i hela huset??? Kan inte riktigt med det där med förbjudna rum även om jag ju inser att det skulle vara bra att ha ibland när man får oväntat besök ;).
Har en gång för många år sedan renoverat en sådan soffa åt en kund & önskade inget hellre än att den var min..... De växer ju inte gratis på trä direkt!
Ha dä gôtt!

Anna tassar in.. sa...

Jaaaa himmelskt fint det har du Marie..jag blir helt betagen i din sal..så mycket vackert att smälter..och vitt är det..du vet jag älskar ju vitt..mmmm själen mår bra om man har städat..ordning & reda är guld.

Anonym sa...

Så många fina bilder du visar. Vilken fin växt med ängel. Ja, det var ju bra att man fick se var du sitter:-) Fniss.
Önskar dig en bra helg.
Kram

Anne-Lie sa...

Hej Marie!
Vilket fint skåp du har står vid matgruppen...ljuvligt!!! ska du sälja det vill jag ha första tjing!!!Håller med dig om repotaget i hem&antik sååååå vackert!Blev salig!Ha en trevlig helg!
kram från Anne-lie

STENLYCKA sa...

Men så fint du har i din sal. Underbart rum med många fina möbler och saker.Härligt att titta på.
Ha en underbar helg i grönskan!
KRAM

Rummet för välbefinnande sa...

Åhhhh du är allt för go du!
Tänk jag ser på bilderna och bara njuter - DET ÄR SÅ FINT!!!!! också läser jag och skrattar gott. Du är så härlig!!!!!
Du är så kärleksfull Marie och det är klart att ditt hem är levande.
Finns inget "sterilt över dig".

Den där soffan har jag också drömt om ska du veta! Den är helt otrolig.

Jag blir så himla glad när jag ser att du har kronan på bordet där *ler*

Ja, jag är på sjukhuset nu jag, men snart tror jag att jag får åka hem i alla fall.

Bamsekram på dig!
Mia

promenader på landet sa...

Vilken vacker sal du har och så gillar jag ditt spröjsade fönster! Såg att du tagit in Körbärskvistar det gör rummet ännu finare! Kram Maria

Hagbacken sa...

Å du har såå fint! Jättefin terrin på bordet! Förstår att det inte är så lätt att hålla rent efter alla dina killar...svårt med bara en ju..;)

Men samtidigt får du vara glad för att du KAN låta bli att städa, det ska ju synas att det bor en familj där också...vet själv hur jobbigt det är att vara alltför pedant....

Trevlig helg till dig med, vännen!

Kram Linda

Marie sa...

Hej!

Vilken trevlig blogg =)Och vilket underbart fönster. Ett sådant skulle jag vilja ha och sätta in spegelglas i.

Hit kommer jag gärna igen =)

Kramar Marie

anneli sa...

Men du, visst är det underbart när det är städat, men som du säger - man ska leva och var också, och om man städar bort den tiden när man har huset fullt av barn och ungdomar, snusdosor och gubbar...ja när ska man då vara??? Helt rätt inställnin om du frågar mig! Fina bilder och det ser verkligen ut som taget ur en av dina Heminredningstidningar tycker jag! Hoppas hoppas att GBG besöket blir bra!! Trevlig helg på er hela gänget!

Snuttan sa...

Så underbart fint du har
Ha en riktigt underbar helg

Åsa

Kristall & Pynt sa...

Du har så fint,Jag gillar oxå den bilden du visar. Ha det gott

Hem T Gårn sa...

hejsan!va mycket fint du visar, de gamla dörrarna var ju fantastiska,en riktigt skön helg önskar jag dig också!!kram mia

Vardags-mirakel sa...

Vad fint du har städat, törs familjen gå in där nu ;-) Härligt ljust och fräscht! Ha en skön helg, kram Eva.

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Va mysigt ni verkar ha det! Det skall ju synas att vi lever, va trist när allt står på parad och inte ett mänskligt t ex klädtecken syns....
Tack för titten
Carin

iLLi sa...

Jättefint!