måndag 8 september 2008

Höstens färger...


Idag kände vi oss äntligen bättre jag och lilleman, så vi tog en härlig höstpromenad.
Vädret var helt okej, ljummet i luften... visserligen var det lite grått ute, men jag älskar hösten och dess dofter.(kände ju inte såå mycket med täppt näsa, men ändå!!)
Plockade in lite nypon, och en Dalia som gått av....den blev så söt i ett snapsglas...


Lite ostajlade köksbilder....



Tyvärr syns det ju inte vilken läcker röd färg kylskåpet har....min favorit!



Titta vilken fin porslinsbricka som min snälla mor&far kom med igår....
Ja, här ser ni ju att det finns att göra kvar i köket också...man får ta lite pö om pö.....
mellan spisarna ska det ju muras upp och vitmålas förstås....sen ska det upp ljusgrå mosaik i samma höjd vid vedspisen också.



Undrar bara var jag ska göra av all brôte som jag har på vedspisen??
Här ser ni också att vi har en trist laminatskiva på grytskåpet till vänster....vi har tillochmed glömt att sätta på listen , haha!
Nån gång kanske man får tid och råd att byta till en stenskiva....?
Vedspisen är verkligen inte snygg den heller , men den får väl duga ett tag....



Denna fina potatiskorg, som vi har till ved, har vi också fått av mor & far.
Och här ser ni de gamla fina plattorna framför vedspisen, samma röda färg som kylen!
Blir ju lite mycket med rutigt åt alla håll här, och vi hade ju egentligen tänkt ha kvar trägolvet här... men det visade sig vara ruttet under, och eftersom vi hade tidspress när vi skulle ha in köket , så fick det bli plastmatta, och rutigt var verkligen den enda vi tyckte var fin.
här fattas en mässinglist också....
Förresten var det nog tur att vi lade in plastmatta, så mycket som det plaskas med vatten, bakas och sölas ned!!



Visst är det vackert med flugsvamp!!
Eskil undrade om vi inte skulle plocka dom, så tomtebobarnen kom upp!!



Då fick vi ha en liten lektion i vilka svampar man INTE får plocka!



Höstens färger är fina, fast det är mulet....



Här syns vårt hus från vår alle...ni får ha överseende med snickarbänkar framme, och ofärdigt runt vår nya ytterdörr....vi ska ju brädfodra här som vi gjort vid lilltoan...men väntar fortfarande på en plåt som ska vara vid tröskeln, innan vi kan sätta panelen...
vägen upp till vårt hus är till höger där...
loppisen ser ni till vänster, vid det lilla fönstret i boden....



Denna lilla snigel fick jag order om av Eskil att ta kort på....den var ju sååå söt!!



Passar ju bra en dag som denna, att visa en tysk! bok som jag fick tag på i sommar....har verkligen inte tänkt läsa den, eftersom jag inte minns ett skvatt av skoltyskan!
Men bokomslaget är väl fint....svampar i härliga höstfärger!
Allt för idag!
Ha det gott!

11 kommentarer:

Viola sa...

HEJSAN, HAR FÖRSÖKT FLERA GÅNGER PÅ RAKEN ATT LÄMNA KOMMENTAR MEN INTE GÅTT, FÅR SE NU DÅ, JAG SKREV ATT JAG GILLAR DITT KÖK SOM DET ÄR , SÅ MYSIGT,HOPPAS OXÅ ATT NI MÅR BÄTTRE, FINA HÖSTBILDER OCH NI VERKAR HA BÄTTRE VÄDER ÄN VI. HÄR ÄR DET TREDJE DAGEN MED REGN, SÅ I MORSE HADE JAG BARA LUST ATT DRA TÄCKET ÖVER HUVUDET, MEN LÄRARJOBBET KALLADE. HA DET SÅ BRA NU OCH KRYA PÅ ER, KRAM VIOLAN

Viola sa...

HEJ IGEN, JAG KAN INTE HÅLLA TYVÄRR VARORNA GÅR EJ, DET DU KAN GÖRA GÅ IN OCH REGISTRERA DIG OCH BESTÄLL TAVLAN, SEDAN KAN DU JU AVVAKTA OCH OM DU HITAR NÅGOT MERA, DÅ ÄR DET BARA ATT LÄGGA EN ORDER YTTERLIGARE, LYCKA TILL, VIOLAN

Viola sa...

LOVAR ÄR INTE SVÅRT BARA ATT FYLLA I UPPGIFTERNA....VIOLAN

Ullis/Leva på landet sa...

Tack för dina gulliga ord. Så mycket du har hunnit med att fixa hemma. Det blir så fint överallt. ska försöka gå loss på yngsta sonens rum til helgen. Vi får hoppas att orken håller i sig.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Karin Lindström sa...

Hej Marie!
Först vill jag tacka dig för din snälla kommentar hos mig! Tänk att du såg tapeten!! Det var inte alls svårt att kantskära den, om ni har något mer ställe att tapetsera på.

Visst är det mysigt med hösten. Jag är en riktig höstmänniska. Så fyller jag också lite längre fram, kanske är det därför.
Har ni hittat mycket svamp. Hos oss har det varit hur mycket KarlJohan som helst. Vi börjar nästan tröttna på att äta det!!!

Vad det ser trevligt ut i ert kök. Appropå plastmatta så hade vi samma problem hos oss. Golven var helruttna och vårt nya golv skulle vara tunnt så alla skåp passade. Vi har grå/vit rutiga plattor i linoleum. Nu är det så nött efter 10 år så vi behöver byta ut det, men vi kommer inte överrens. Jag trivs så bra med det ljusa golvet så jag vill ha något liknande, men det vill inte min kära make. Han ska ha något helt annat som jag vägrar. Ja, så det har inte hänt något på den fronten.

Ha nu en riktigt bra start på denna vecka och krya på er!
Många kramar
Karin

Anonym sa...

Hej! Här är jag tillbaka, kom i går kväll. Bordet ja, det har varit så upp och ner den sista tiden, så jag har inte mer än tänkt på det då och då...Idag är det kör och föräldramöte och i morgon match...men Rickard ligger idag så det blir nog inget. Kanske kunde vi ta bord och kaffe till helgen? Har inte riktigt klart för mig hur programmet ser ut :) Fina höstbilder du och lilleman fixat!

Gårdsromantik sa...

Den är så fin den vulcanröda färgen på kylskåpet...har inte köpt ännu så det kanske blir rött - har så svårt att bestämma mig.

Maila till min adress hjortgarden@gmail.com så får du kontouppgifter mm - den rostiga damen.

Kram Maud

Vintage sa...

Vilka härliga höstbilder du visar! kram Susanne

Stina sa...

Vad fint alltså.
Jag har också en gammal porslinsbricka efter gammelmormor. De är fina de där.
Puss

Hagbacken sa...

Men vilka fina bilder både utifrån och inifrån erat kök!

Hösten äär vacker med dess färger...gillade ditt vita skåp i köket skarpt!

Kram Linda

Viola sa...

HEJSAN, HÅLLER PÅ ATT JOBBA MIG IGENOM ALLA ORDER SOM KOMMIT IN, ANTINGEN I KVÄLL ELLER IMORGON HAR JAG KOMMIT FRAM TILL DIN. JAG PACKAR FÖRST OCH VÄGER SEDAN FÅR DU PÅ DITT MAIL INFO HUR DU SKA BETALA IN M.M. HA EN BRA KVÄLL, KRAMIS VIOLAN