fredag 7 november 2008

Lilltoan


Lilltoan gjorde vi ju förra året och jag är så nöjd med färgvalet fortfarande.....klassiskt vitt och grått ,gör ju att man inte tröttnar i första taget!
Utrymmet är ju verkligen inte stort...men detta var tidigare en köksingång och ett skafferi....
Hade ju varit hemskt roligt att ha kvar skafferiet, och vi har ett större badrum på övervåningen.
Men eftersom äldste sonen är handikappad, så var vi tvugna att offra skafferiet för en toa/dusch.
Än så länge har det en ljus inredning...men om nån vecka blir det nog en favorit i repris från förra året......det får ni se då!


Varför är alla pumptvålar man hittar såå fula??
Med världens minsta handfat...så måste man ju ha pumptvål....
och inte köper då jag någon svindyr flaska som ändå försvinner på en vecka, nä en gammal bild hittades och skrevs ut...lite lim och lack på den , så håller det väl veckan ut iallafall, haha!Fina tvålen som doftar av lavendel, fick jag av goa Ullis(leva på landet)!
Den doftar så gott, så den får ligga där och vara fin bara!
Och inte får min gamla tvålkopp plats på handfatet heller.....I duschen står ett nyskurat fönster från boden...undrar var det hamnar??!Tada!....nu till fulhörnan!
Ja, se inte är det vackert med en toppmatad tvättmaskin......
men så himla praktiskt!
Med fyra gossar i huset får man lov att va lite praktisk tycker jag:)!
Eftersom vi har två tvättmaskiner... en uppe och en här nere....så lägger man bara tvätten rakt i, numera har vi nästan aldrig någon tvätt i den lilla plåtkorgen som står uppe....vi tvättar ju förstås varje dag, när maskinerna är fulla.....skönt att slippa de tvättberg som man förr hade!!
Som ni förstår har vi ju inte så stort hus, så vi får rum med en separat tvättstuga ...och källare har vi bara under en del av huset, och där ryms bara vår pettetspanna och lite pellets.Loppisflickan från i våras passar så bra där i fönstret....en gammal apoteksflaska har hängt med i mååånga år.
Tvättbrädor som insynsskydd.....bra att ha med två fönster på markplan...tur att man bor lååångt från grannarna, haha....det är bara räven som smyger runt knutarna här ,och han får väl ha lov till det!
I och för sig, så har vi en ytterdörr rakt ut i naturen här, och i den finns ett litet runt fönster.....DÄR kunde man behöva insynsskydd...finns faktiskt de som tar denna ingång på baksidan som huvudingång!....inte kul att sitta på dass då, hihi!
Nä, jag söker faktiskt efter en sån plastfilm som ser ut som gammalt muslinglas....vet att jag sett det någonstans, men inte vart?
Om någon vet, snälla tala om var det kan köpas!
Fredag igen...veckorna bara flyger iväg......fredagsmyset med familjen vill man ju inte missa!!

Ha det gott!

14 kommentarer:

Sussi sa...

Fiffigt med egna bilder på pumpflaskan!

Lallis - liv och leverne sa...

Vad skönt med två tvättmaskiner .
Och jättefint tycker jag att det är!
Kram Lallis

Annika sa...

Jaadu.... tvättkorgen.... den ä ett kapitel för sig.... undrar bara en sak.... hur brett är rummet vid duschen o toan.... har ju också en sån minitoalett som snart ska fixas till.... ser ju ut som det är bra plats trots duschväggen.... är i båa hur vi ska ha´t.... men hos dig var det ju hur fint som helst.... vitt o grått är så fräscht.... ha en skön helg.... ska nog försöka få till ett litet inlägg idag jag me..... Kram Annika

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

SÅ fräscht och fint du har i badrummet! Vitt och grått ser väldigt rent och snyggt ut...
Kram
marie

Morfars bod sa...

Jättefint, vitt och grått är så tidlöst och bra. Så fint med två fönster. Vi har världens dummaste
badrum med ett stort fönster, i duschen, ja det är precis så knäppt
som det låter.Envisas ändå med gardiner, fönsterbräda och krimskrams där.Ni verkar ha utnyttjat
ytan maximalt. Smart med två tvättmaskiner.
Ha en bra fredag, V.T

Lallis - liv och leverne sa...

Ja; det är ju oftast så det är . Innan man själv kommer i kontakt med någon som är i behov utav det där extra stödet eller drabbas själv.
Jag jobbar på en skola för blinda och gravt synskadade elever med tilläggshandikapp av väldigt varierande slag och ser dessa goa barn och ungdomar varje dag(förutom just nu då jag är sjuskriven).
Kram från mig!

Lilla Blå sa...

Jätte fint tycker jag att du har på lilltoan

kram

Noll54/Eva-Karin sa...

Lycka till hos mej!

Trevlig helg!
Eva-Karin/noll54

nygamlan sa...

hallojs! jag såg i Mora...men såg härom dagen, att det fanns "filmer" på färgaffären, men hade inte tid att gå in, kanske....? Kan ju vara värt ett försök. Har själv samma fundering för toan nere. Käckt med bilden på tvålflaskan - det hade jag då aaaaldrig kommit på! Ha en trevlig fredagkväll!

Ullis/Leva på landet sa...

Så fint ni har gjort på lilltoan. Kan det vara jultema på inredningen om några veckor? Så smart med egna bilden på tvålpumpen. Har samma problem och slänger inte heller ut några dyra summor på tvålpumparna. Så kul att tvålen kommer till nytta fortfarande. Vilken lyx med två tvättmaskiner. Här har vi en som går så den är varm

Ha det bra!
Kram Ullis

Meddelålderskvinna sa...

Det är så himla fint! Vitt å grått=kanon
Kram Zinkbaljan

Lallis - liv och leverne sa...

Hem vännen. Hoppas att du har haft en fin helg.
Kram Lallis

LillaFlisan sa...

Så SNYGGT!
Grått och vitt, världens vackraste färger! :-)


Kram

Flisan

majsan shabby chic sa...

Det såg ju mysigt ut det där och det med tvålen var ju bra....Och du de flesta har nog tvättmaskin och dessa måste ju stå någonstans ellerhur ;-)
Kram på dig/Majsan