tisdag 6 januari 2009

Lakan och gamla spetsar....


Idag har vi varit hos min Mor & Far på middag...det är ju alltid trevligt ,och gott var det verkligen , så magen står i fyra hörn nu!
Fortfarande är det minusgrader här... utan snö...men det har gått från minus 15 igår ,till nollan nu ikväll....personligen önskar jag mig sisådär fyra grader kallt ,och ett par decimeter snö!

Kvällen kommer att tillbringas i soffhörnet tittandes på Eva Rydberg och gänget...en favorit sen barnsben, så det missar man ju inte!!

Igår blev det nya gardiner i blogghörnan/övre hallen....eller nya, haha....urgamla ska man väl säga ...jag är ju som ni vet mycket för återbruk , det gäller det mesta, allt från möbler , porslin , bruksföremål och så gardiner och andra textilier....så vi loppisvänner gör ju mycket för miljön eller hur!
Dessa gamla spetsgardiner ...har jag lite varstans i huset ,efter humör...de passar verkligen överallt!
Lakanskappan är min gammelmormors gamla....lite fint med det skira till det grova lakanet!


Ängeln har jag ju visat förr...jag har bara gröna detaljer till det vita här ....skolplanschen som skymtar över skrivbordet går också helt i grönt.



Även klockfodralet går i grönt, även om det ser väldigt mörkt ut på bilden.


En favoritlampa från en samlarmässa....det ska vara klara glödlampor i denna ,då är den mycket snyggare, tyvärr fick vi inte tag på det sist....det ska alltså inte vara skärmar på denna jugendlampa , i glödlampans barndom var det väldigt modernt att ha dem synliga!

Nä, nu drar det sig mot Eva Rydberg...bäst att rappa på!
Ha det gôtt!

16 kommentarer:

LillaFlisan sa...

Åh, lampan är underbar, så originell!

Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Så fint!!
Kram Lallis

Viola sa...

Lampan heöt underbar och gardinen blev så fin där den hänger, du kan alltid fixa tilldet du! Ha en bra kväll i soffhörnet, nu är lugnet över, imorgon ringer klockan 6.00, hur ska det gå....kram

Annika sa...

Ojoj här sprutar det ut inlägg.. ligegr efter känner jag... vilken häftig lampa... o gardinerna var så snygga...... du har en fin hörna att kosa dig i.. Kram Annika

annashusidingtuna sa...

Visst är det så att vi loppisälskare är det för miljöns skull????
Inte kan det väl vara för att man helt enkelt förälskar sig i gamla nötta saker?!?!
Supergulliga gardiner!
Kram Anna

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Ljuvligt romantiska gardiner du visar!! //Linda

Ullis/Leva på landet sa...

Så härliga bilder. Gillar din lampa mycket. Köpte klara lampor sist jag var på Clas O till vår taklampa.

Kram Ullis

Rummet för välbefinnande sa...

Visst är det väl himla bra att vi loppisälskare gör en så GOD sak när vi handlar saker hi hi. Vilken fin spets, älskar gamla lakan.
Kram Mia

Helena sa...

Vad du får till det fint! Älskar lampan!
Kram

majsan shabbychic sa...

Snygga gardiner du har....Och den lampan det skulle inte jag tacka nej till heller.....Hoppas att allt är bra.Vi såg också på Eva igår kväll...Kram på dig/Majsan

hagagården sa...

tack för titten,nytt år o nya ideer
härligt eller hur.
ha det så bra
ninni

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Nu var det längesen jag var inne och hälsade på... Försöker ta ifatt allt jag missat under ledigheten. SÅ mycket fint du visar, som vanligt! Lampan var ju verkligen häftig, aldrig sett något liknande!
Kram
Marie

Stina sa...

Häftig lampa!
Myspysgumma! Kramis

Anonym sa...

HÅller med alla andra, lampan är verkligen jättesnygg! Hmmm...undrar när jag ska få inredningsgnistan att tända igen...hoppas verkligen det blir ett positivt besök för E. Jag hänger gärna med på en micropromenad i mycket lugnt tempo...du vet den backen uppför, vettetusan om jag fixar....helt säkert!

Millas hem sa...

Söt liten rakspegel, har en jag också, önskar jag hade fler!

Kramis C

Annas infall sa...

Jag samlar på gamla lakan och använder dem tillolika saker som tex du...gardiner..man kan ha det som en fin överkant på lapptäcket. Man kan i allafall inte slänga bort sådana skatter som brodyrer spetsar .....//Anna