onsdag 21 januari 2009

Omflyttning igen, och snögubbeskapande....


Ja, jag är ju rätt bra på det här med att möblera om alltså....inte sagt med det att det alltid blir bra...denna gången blev det väl mindre bra....
Detta fina bord köpte vi somras hos Herbret Antik, det är köpt i Danmark...och riktigt härligt shabby.
Jag har haft det i hallen framför elementet, men det är tyvärr något för lågt så man ser elementet alltför väl tycker jag ...inte så kul när det hänger blöta raggsockor och vantar i allsköns färger på det jämt!(på elementet alltså, haha)
Fick då för mig att skifta borden i salen och hallen....men salsbordet blev iochförsig lagom högt, så man slipper se alla raggsockor, men detta lilla bord blev lite tanigt i salen...spegeln ovan är för stor...jisses vilka problem, haha!
Jaja, det kanske hamnar på Blocket eller på min hemsida, vad vet jag?
Jag har lite gamla saker till salu där vet ni, sådant som är överflödigt, en slags loppis, nu när jag inte kan ha den i boden....längst upp till vänster, klicka på rullgardinen!


Vi har haft snö här i några dagar nu...dock har det töat och slaskat ett par dar nu, men vi hann iallafall ut och leka lite ...lite skidåkning för lilleman, och vi byggde förstås en snögubbe...det är viktigt!


Här sitter Eskil och bygger på snögubben...han skulle förstås ha fötter också...morotsnäsa var ju
även det viktigt, liksom mustasch!


Lite konstigt känns det dock att ha en blommande Mårbackapelargon i sovrumsfönstret, med all snö ute....


Idag fick jag en fin vinst av Lea (Leas lantliga), däribland denna väldoftande påse med vacker dam på , som sprider väldoft i hallfönstret!
Tack goa Lea!!

Detta var dagens innehåll....
Ha det gôtt!

22 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Haha; om du visste vad jag känner igen mig i det där med ommöblering;)
Nä. Man kan inte ligga på topp jämt liksom. Men dina bilder. De njuter jag av. Så fina:)
Kram Lallis

Ullis/Leva på landet sa...

Så härlig bild på Eskil ute. Här går det tyvärr inte att möblera om på så värst många sätt. Blev jättefint hemma hos dig.

Kramar Ullis

Anonym sa...

Här var det krativitet som vanligt! Vilken underbar bild "uppöver"! och så fötter och musche på snögubben, ha ha ha.

Rummet för välbefinnande sa...

Tänk vad kul för barnen att det kommit snö ändå.... Snögubben var ju jättestilig med mustasch och allt! Själv längtar jag efter våren nu, men jag får ge mig till tåls....
Ja, jag känner igen mig i ommöblerandet du! Men, så bra det är för då får man ju nytt igen.
Bordet är ju helt underbart det.
Ha en bra dag!
Kram Mia

Anonym sa...

Hoppsan...linjen är öppen...jasså, det var konstigt, men jag var nere i tvättstugan en sväng igår när KA hämtade från Innebandyn, det kanske var då..typ runt 18.30...ok, i eftermiddag och tidig kväll är det farmordag och jag tänkte jag skulle hänga på där. Kan vi hämta den i morgon kanske? Lördag är det fotbollscup hela dagen och KA ska med..fullt schema som vanligt...

me and alice sa...

Ha, ha här är en till som känner igen sig i ommöbleringen... Vilka stora problem vi har!!! Eller hur? *fniss*
Gullig snögubbe ni byggt!!!
Visst är det jobbigt med dessa böcker som man ändå är så fäst vid... För att inte tala om alla inredningstidningar. Förr förra sommaren gjorde jag mig av med massssor av inredningsblaskor. Du kan ju tänka dig när man prenumererat på vissa sen 94....
Det blev i alla fall jättefint när du flyttade om! Älskar den vackra slitna stolen du visar i förra inlägget! Var det den du köpte i Gräv?
Kraam Susanne

Karin Lindström sa...

Hej Marie!

Åh, om jag kunde få igång lite omflyttning eller målning i alla fall. Får inget gjort, det är rent hopplöst *ler*.

Härligt med snögubben, här är det ingen snö alls bara isgata.

Ha det så gott!

Kramar
Karin

Annika sa...

Hallå! vilken tur du har som kan möblera om så där... här finns inte plats för nåra större utsvävningar inte..... har ett liiitet hus.... med alltför mycke grejer..:) vicken snygg guube ni gjort.... här är det isgata o blask bara tycker jag... inatt slog flunsan till.... hög feber o huvud o kroppvärk..... vilken tur att det går att blogga i sängen...:) Kram ( host host) Annika

Anonym sa...

NamnSmycken - www.augustikid.se

(Alla hjärtans dags tips?)

Viola sa...

Man håller ständigt på och förändrar flyttar omkring saker, vet inte hur många hål mina väggar har efter alla tavlor som ständigt byter plats, har pippi på tavlor nämligen, här har vi haft himla trist väder hela veckan och bättre ska det inte bli, önskar dig och de dina en fin helg, kram VIOLAN

annashusidingtuna sa...

ja, ibland kan man bli lite trött på sig själv för att man håller på sådär...men så ser man ett inlägg som ditt och inser att man inte är ensam!!!
Kram Anna

Inspiration i vitt sa...

Hej Marie, vad söt han är din lilla Eskil där i snön. Din stol från 1800 talet är outstanding, underbar.
Kram vännen
/Ingela.

Anonym sa...

Vilka härlig snöbilder! Här snöade det så vackert härom dagen, sen töade det, sen frös...En hård isskare var det som blev kvar... Det är då jag längtar bort, eller till våren.. Gillar din stol från förra inlägget, underbart sliten! Så gillar jag också gamla möbler. Reportaget kommer att komma i aftonbladets bilaga, härligt hemma. Ha det gott! Kram Anna

Gårdsromantik sa...

Men Marie!

Så underbart bord - tänkte just tanken att det kommer hon aldrig att sälja - men frakten på en sån pinal kostar väl skjortan - om du lägger ut den så måste du förvarna mig!

Jag har varit så dålig på att kika runt - jobbar äter beställer hem en massa pinaler och sover alldeles för lite. Men nu skall jag kika in i din mysiga shop - jag har ledigt imorgon.

Kram Maud

Gårdsromantik sa...

Jamen du har ju lagt ut det!

Hm törs man fråga vad det kostar till Luleå? Men det blir en massa jobb för dig.

Hoppas du får det sålt snabbt!!!

Kram Maud

Rummet för välbefinnande sa...

Hej Marie, förstår att du fått dem i massor, men jag har en sak till dig....
Kram Mia

LantlivsAnette sa...

Halloj där !
Åhh vad fina bilder, och vad mycket snö ni har !!!
Ojj, vad du har mycket spännande för dig nu, ny matgrupp och allt !! Och en tur till Lustfyllt, åhhh, tänk om vi hade bott närmare varann, då hade jag följt med dig !! Snälla , du kan väl fota då du är på Lustfyllt, och visa oss andra som inte kan åka dit...och hälsa Lena från mig om du kommer ihåg, vet du, mitt vita skåp som jag har i Vardagsrummet, det med krokar på, det har jag köpt av henne...
Kraam Anette
P.s Inte en semla idag, men jordgubbspaj !!! Mummsss...

Gårdsromantik sa...

Jag är så sugen - men det går så mycket pengar på alla fakturor som strömmar in just nu!

Attans att man inte bodde närmare.

Kram Maud

Anonym sa...

Tack :) Jo, vi har ju en viss vana av den där backen...vojne, så många gånger jag stog på tvärsen och svor och levde som en väss. Kommer ihåg före jul ett år...storhandlat, is och skare...ingen idé att ens försöka, men vägrade såklart gå två vändor....halkade mitt i backen, en kasse gick sönder och 2 kilo apelsiner rullade ner till M & R typ....nu kan jag ju skratta, men då var det INTE roligt ;) Vi ses!!

LillaFlisan sa...

Stor kram och en trevlig helg!!

Flisan

Sköna o Gröna Ting sa...

Käre nån..., en mårbacka som blommar, det är inte illa det inte!!
Här har vi oxå fått en hel del snö och det är ju inte det jag önskar skall falla från himlen, nä, lite varma sköna solstrålar..., DET längtar jag efter!
Idag glömde jag totalt bort isen.., under snön och for i backen så det sjöng om det och nu går jag som om det var det första jag lärde mig!
Ont attans, blir en stund på värmedynan i kväll....
Ha en underbar helg du oxå och ta väl hand om dig.
kram Marianne

Morfars bod sa...

Men vad trevligt med en blommande Mårbacka mitt i vintern.
Nu har jag lagt ditt brev på lådan så
det borde dimpa ner på måndag om posten gör sitt.
Trevlig Helg, Vilda Tanten