onsdag 1 juli 2009

Pioner, loppis och nytt skåp!


Äntligen blommar de ljuva pionerna!!!
Och jag sitter fortfarande inne och målar rullisar...det är faktiskt så att jag önskar lite svalare väder...fast jag lär väl bli utbuad, haha!
Men det ÄR faktiskt rätt hett, jag kan nämligen inte öppna fönsterna, då jag har rullgardiner på tork över mina egna gardinstänger överallt, och det får inte bli drag, för då kan de blåsa ner, och det går ju inte an på beställda saker... bara liite svalare nån dag eller så önskar jag mig....för jag tycker ju det är såå roligt att få beställningar vet ni, hihi!


Ljuvlig pion och vår ljuvliga lilleman!!



Jag har doften av pion nära ...då jag sitter i salen och målar.....


Några egna loppisfynd sen förra helgen....det fina knivstället i jugend, zinktratten, kringelmåttet och en tumsprits samt små glasflaskor.
Jag har letat efter en tumsprits länge , då min har fått ben förmodligen.....nu blir det strassburgare i huset igen:)



Ja ni vet ju att vi har köpt oss ett nytt skåp till salen.
Jag lovade ju att visa det...nu har ju inte tiden infunnit sig till några större åtgärder här hemma, då jag målar så gott som hela tiden, med någon liten flytt har det blivit, man kan ju inte ha alla bord fulla av porslin hela veckan!
Hörnskåpet som stod i salen, står nu i köket....det blev superbra tycker jag!!



Hyllan som stod i köket på den gustavianska byrån, hänger numera över TV:n, den hängde guben upp nu i eftermiddags...och jag var ju tvungen att snabbpynta till det lite, hihi!


Ja, så var det ju loppisen då....den har ju varit öppen hela veckan också....dessa bilder kom ju inte in förra inlägget , så dem får ni se nu då.
Skylten är såklart uppe...den satt vid vår lilla stuga där vi hade butiken förr, Guben har gjort den efter min ritning, och jag har textat på den.


Lite flaskor och fina tallrikar och annat smått och gott!



Det målade skåpet, och burkar och annat....


Spegeln på byrån är väl vacker?!


Vitt, svart, glas och rostigt...LÄCKERT!


En suddig bild blev det, men en tjuvkik på skåpet får ni....vi har som synes inte fått bort det andra skåpet ur hörnet ännu, så en helbild fick jag inte till....jag lovar att visa så fort som möjligt!
Vi blev iallafall lika kära i skåpet både guben och jag, och det gick inte att motstå!:)
Ha det gôtt!

9 kommentarer:

Kristall & Pynt sa...

Så fint att ni blev kära i skåpet förstår jag.
Kram Sofia

♥ Pia... sa...

Hej där i värmen..här hos mej är det såå svalt och skönt....äsch bare sköjjer...nää liiite svalare vill jag ha..kan inte sitta ute i skuggan hela tiden...igår drog ett åskväder förbi i kanterna...överallt värsta åskvädret...men inte hos oss..ett liten regn var allt som km..sen var det lika hett igen..iofs..så önskar nog inte festivalfolket något oväder precis..blir liksom lite geggigt åt dom då...:)..du din butik ser för mysig ut alltså..ska du ha öppet hela sommaren eller?..vilka tider och vägbeskrivningen..ifall det blir ett mildare väder framöver....ha de bra..kram..Pia

Viola sa...

Här verkar det vara full rulle på rullgardiner...fniss..nu fick jag till det..:) roligt att det går bra och det förstår jag med din målningsteknik...och loppisen ser ju för härlig ut..tur att VIOLAN inte är därför då hade jag väl tömt den..;)

Skåpet ser ju för vackert ut och hörnskåpet passade ju verkligen väldans bra...ännu en härlig dag med so, me ikväll blir det hemfärd för att sända order, ha en fin dag, KRAM

Cc sa...

Härliga bilder, din loppis skulle jag vilja besöka men är förlångt för mig. Blå vita ljusstaken står väll inte där? KRam

Anna tassar in.. sa...

Marie...det är ju världsklass på din loppis..jag har väl aldrig skådat en sådan förit..så mycket fint så man blir tokglad..lilleman är han till salu?

Nä..men du vilka härliga romantiska bilder..jag njuter..

Huset vid ån sa...

Åh, Såå fint o hemtrevligt du har det...jag säger det igen!! Det ser så mysigt ut! Visst är det underbart med dessa pioneer! Det är som med tulpaner man tröttnar aldrig! Många Soliga Kramar Therese

Rosengårdens Inredning sa...

Hej Marie!
Härligt skåp ni har köpt..förstår att både mannen och du gillar det.
Ville bara Tacka så mycket för att jag fick köpa ett par av dina fina Tolixstolar...
Igår kväll spraymålade jag dom vita och dom blev kanonfina.
Visar sen på min blogg..

Hoppas ni får en underbar sommar!
Kram Malin m familj

Ullis/Leva på landet sa...

Så duktig du är som sitter inne värmen och jobbar. Här är det bara stranden som man kan vara på. Idag har det börjat att blåsa och det ska ju bli sämre väder redan i morgon. Spännande med skåpet.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Huset vid ån sa...

Hej! Tack för titten...Du har såå vackra tapeter i dina rum...Spegeln missade jag tydligen sist...men den var också jättefin! Kram Therese